Σχεδιασμός έρευνας

Προσεγγίσεις ποιοτικών, ποσοτικών και μεικτών μεθόδων
Εκδότης:
Προπομπός
Έτος:
2019
ISBN:
9786185036508
Σελίδες:
328
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Σχεδιασμός έρευνας
Τιμή εκδότη:€22,50
Η τιμή μας: €20,25
στο καλάθι
Σχεδιασμός έρευνας
Αυτό το βιβλίο αναλύει το πλαίσιο, τη διαδικασία, καθώς και τις δημιουργικές προσεγγίσεις για τον σχεδιασμό μιας ερευνητικής πρότασης ή ενός πρότζεκτ έρευνας ποιοτικών, ποσοτικών ή μεικτών μεθόδων στις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες και τις επιστήμες υγείας.

Απευθύνεται σε φοιτητές και καθηγητές που αναζητούν βοήθεια στην προετοιμασία ενός ερευνητικού πλάνου για ένα επιστημονικό άρθρο, μια μεταπτυχιακή ή διδακτορική διατριβή ή μια αίτηση χρηματοδότησης. Επίσης απευθύνεται στο ευρύτερο κοινό των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών και των επιστημών υγείας.

Το βιβλίο χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος αποτελείται από βήματα που πρέπει να πραγματοποιήσουν οι ερευνητές πριν αναπτύξουν τις προτάσεις ή τα πλάνα για την έρευνά τους. Το δεύτερο μέρος αναλύει τις διάφορες ενότητες που χρησιμοποιούνται στην ανάπτυξη μιας επιστημονικής έρευνας για μια μεταπτυχιακή ή διδακτορική διατριβή ή μια ερευνητική αναφορά. Σε κάθε βήμα αυτής της διαδικασίας, ο αναγνώστης καθοδηγείται σε ποσοτικές, ποιοτικές και μεικτές προσεγγίσεις.

Σε κάθε κεφάλαιο, παρατίθενται παραδείγματα από διάφορους τομείς, τα οποία έχουν αντληθεί από βιβλία, άρθρα περιοδικών, προτάσεις διατριβών και διατριβές. Το περιεχόμενο του βιβλίου επεκτείνεται, επίσης, στον μεθοδολογικό πλουραλισμό που υπάρχει σήμερα στην έρευνα και το κείμενο συμπεριλαμβάνει εναλλακτικές φιλοσοφικές ιδέες, ποικίλα μοντέλα έρευνας και πολυάριθμες διαδικασίες.

Σε ένα ευρύτερο επίπεδο, το βιβλίο μπορεί να είναι χρήσιμο ως βιβλίο αναφοράς ή σύγγραμμα μαθημάτων που αφορούν τις μεθόδους έρευνας.
Τίτλος βιβλίου:Σχεδιασμός έρευνας
Υπότιτλος βιβλίου:Προσεγγίσεις ποιοτικών, ποσοτικών και μεικτών μεθόδων
Εκδότης:Προπομπός
Συντελεστές βιβλίου:Creswell, John W. (Συγγραφέας)
Creswell, J. David (Συγγραφέας)
Βενετσάνου, Φωτεινή (Μεταφραστής)
Σαντουρίδης, Ηλίας (Επιμελητής)
Παγγέ, Τζένη (Επιμελητής)
ISBN:9786185036508
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2019
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες