Αιτωλοακαρνάνες συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας

Εκδότης:
Εκδόσεις Γράμμα
Έτος:
2019
ISBN:
9789606808883
Σελίδες:
896
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Αιτωλοακαρνάνες συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας
Τιμή εκδότη:€40,00
Η τιμή μας: €36,00
στο καλάθι
Αιτωλοακαρνάνες συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας
Το βιβλίο με τίτλο "Αιτωλοακαρνάνες Συγγραφείς Παιδικής Λογοτεχνίας" παρουσιάζει δεκαεννέα Συγγραφείς, οι οποίοι είτε κατάγονται από την Αιτωλοακαρνανία και διαμένουν ή όχι στον τόπο καταγωγής είτε έχουν άλλο τόπο καταγωγής, αλλά διαμένουν και αναπτύσσουν την εκδοτική τους δράση στην Αιτωλοακαρνανία και έχουν δημοσιεύσει το έργο τους από τη Μεταπολίτευση [1974] έως σήμερα [2019].

Το βιβλίο αρθρώνεται σε είκοσι οκτώ κεφάλαια [ΚΗ΄ Κεφάλαια], τα οποία κατανέμονται σε δύο μέρη.

Στο Πρώτο Μέρος, με γενικό τίτλο "Αιτωλοακαρνάνες Συγγραφείς Παιδικής Λογοτεχνίας", παρουσιάζονται οι δεκαεννέα Αιτωλοακαρνάνες συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας, σε αντίστοιχο αριθμό κεφαλαίων [Κεφάλαιο Α΄ έως Κεφάλαιο ΙΘ΄]. Η παρουσίαση αυτή επιμερίζεται σε τρεις ενότητες. Στην πρώτη ενότητα, παρατίθενται ένα σύντομο βιογραφικό των Αιτωλοακαρνάνων συγγραφέων, η συνολική εργογραφία τους και οι βραβεύσεις-τιμητικές διακρίσεις που απέσπασε το συνολικό έργο τους. Στη δεύτερη ενότητα, καταγράφονται τα παιδικά λογοτεχνικά βιβλία τους [ταυτότητα, οπισθόφυλλο, βιβλιοπαρουσιάσεις και βιβλιοκριτικές], αυτά και μόνο, όπως προσδιορίστηκαν στο ειδολογικό κριτήριο της μελέτης μας. Στην τρίτη ενότητα περιλαμβάνονται συνεντεύξεις, κείμενα, εργασίες, προσωπικές θέσεις και απόψεις των συγγραφέων με σκοπό να τους γνωρίσουμε καλύτερα.

Στο Δεύτερο Μέρος, με γενικό τίτλο "Προσεγγίσεις σε βιβλία Αιτωλοακαρνάνων Συγγραφέων Παιδικής Λογοτεχνίας" [Κεφάλαιο Κ΄ έως Κεφάλαιο ΚΗ΄] καταχωρούνται μελέτες μας που εστιάζουν σε κάποια από τα παρατιθέμενα παιδικά λογοτεχνικά βιβλία.

Το βιβλίο ολοκληρώνεται με το Επίμετρο, στο οποίο περιλαμβάνεται ένας "Πίνακας Αιτωλοακαρνάνων Συγγραφέων και Βιβλίων Παιδικής Λογοτεχνίας" ήτοι: α] αύξων αριθμός, β] τίτλος, γ] εκδοτικός οίκος και έτος έκδοσης, δ] διαστάσεις, ε] σελίδες, στ] ηλικίες και ζ] θεματικοί άξονες για καθέναν από τους δεκαεννέα συγγραφείς και για κάθε βιβλίο του από τα εξεταζόμενα.
Τίτλος βιβλίου:Αιτωλοακαρνάνες συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας
Εκδότης:Εκδόσεις Γράμμα
Συντελεστές βιβλίου:Μανικάρου, Μεταξούλα (Συγγραφέας)
ISBN:9789606808883
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2019
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Μαρτυρίες - Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες - Ντοκουμέντα
Παιδικά - Εφηβικά > Παιδική Λογοτεχνία Θεωρία και Δοκίμια
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες