Βασιλικούλα μ’, ρίζα μ’

Εκδότης:
Εκδόσεις Πνοή
Έτος:
2019
ISBN:
9786185307615
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Βασιλικούλα μ’, ρίζα μ’
Τιμή εκδότη:€14,30
Η τιμή μας: €12,87
Βασιλικούλα μ’, ρίζα μ’
Προς τα τέλη του 19ου αιώνα, στην Τραπεζούντα του Πόντου, κάτω από ιδιαίτερα δραματικές συνθήκες, γεννιέται ένα κοριτσάκι. Γόνος εξέχουσας οικογένειας του τόπου, πριν καλά καλά ανοίξει τα μάτια της, η μικρή Βασιλική Αλευρίδη έχει ήδη σημαδευτεί από μια βαριά ευθύνη που της καταλογίζεται αλλά δεν της αναλογεί? η μητέρα της πεθαίνει στη γέννα, και ο πατέρας της τη θεωρεί υπεύθυνη, κάτι που τον οδηγεί στη φυγή. Το γεγονός αυτό θα σημαδέψει την παιδική της ηλικία και τη μετέπειτα ζωή της.

Σπάνιας ομορφιάς, ατίθαση, αντιδραστική και μπροστά απ' την εποχή της, διαμορφώνει με την έπαρση που γεννά η "παντοδυναμία" της νιότης, τον χαρακτήρα που θα ορίσει τις επιδιώξεις και τη σχέση της με τον έρωτα και τους ανθρώπους.

Το 1915, τέσσερα χρόνια πριν από τη γενοκτονία του ποντιακού λαού, αντιλαμβάνεται τη θανάσιμη απειλή που πλανάται λόγω των αναταράξεων στο εσωτερικό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, των συνεχών διωγμών των χριστιανικών πληθυσμών και των κλυδωνισμών από τις πολεμικές συρράξεις στην Ευρώπη, και αποφασίζει να αναλάβει δράση. Τα γεγονότα που ακολούθησαν, καθόρισαν τη μοίρα της, όπως καθορίζουν και τη μοίρα κάθε ανθρώπου.

Ένα βιβλίο για τις χαμένες μα αλησμόνητες πατρίδες, τον έρωτα και τη δύναμη της ψυχής.
Τίτλος βιβλίου:Βασιλικούλα μ’, ρίζα μ’
Εκδότης:Εκδόσεις Πνοή
Συντελεστές βιβλίου:Τηλιακού, Σέβη (Συγγραφέας)
ISBN:9786185307615
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2019
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες