Το θαυματουργό νερό
Ένας δικηγόρος από το νησί του Ιπποκράτη, την Κω, έρχεται να "σώσει" τον κόσμο. Το "θαυματουργό νερό" του υπόσχεται τη θεραπεία για πάσα νόσο. Τι είναι, τελικά, ο Καματερός; Γιατρός, εφευρέτης ή μήπως τσαρλατάνος; Ο απλός λαός, έτοιμος να πιστέψει σε ό,τι υπόσχεται απαλλαγή από κάθε μορφής πόνο κι απώλεια, τον ακολουθεί ως Σωτήρα. Ποια, όμως, είναι η αλήθεια πίσω από το νερό της Κω; Πού το ψέμα, πού το κίνητρο και πού η σωτηρία; Πού μπορεί κανείς να βρει το «ήλιον» το αληθινό; Άλλοι το ψάχνουν στον πάτο ενός μπιτονιού, άλλοι στη φωτογραφία ενός έκπτωτου "μονάρχη".
Η απάντηση, έρχεται από τον ίδιο τον Βασίλη Βασιλικό. Μια απάντηση που αντιπροσωπεύει την ελληνική πραγματικότητα από καταβολής χρόνου: "Κάθε δέκα χρόνια έχουμε μια διεθνή κρίση κι ένα θαυματουργό φάρμακο. Άλλοτε ήταν η πικραγγουριά. Τώρα είναι το νερό, η σκόνη, το "ήλιον" της Κω. Αύριο θα ‘ναι ένα πέτρωμα απ’ το φεγγάρι..."
"Hellas θα πει αλίμονο..."
Τίτλος βιβλίου: | Το θαυματουργό νερό |
---|
Εκδότης: | Νίκας / Ελληνική Παιδεία Α.Ε. |
---|
Συντελεστές βιβλίου: | Βασιλικός Βασίλης (Συγγραφέας)
|
ISBN: | 9789602962701 | Εξώφυλλο βιβλίου: | Μαλακό |
---|
Στοιχεία έκδοσης: | Δεκέμβριος 2018 | Διαστάσεις: | 21x14 |
---|
Κατηγορίες: | Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία |

Πιντέρης Γιώργος
Ο Γιώργος Πιντέρης είναι διδάκτωρ Συµβουλευτικής Ψυχολογίας του Πανεπιστηµίου Ball State, της πολιτείας Indiana. Οι βασικές σπουδές του έγιναν στο πανεπιστήµιο της πολιτείας Maryland. Σε όλη τη διάρκεια των βασικών σπουδών του δίδασκε παράλληλα Kαράτε µε το οποίο ασχολήθηκε από 16 ετών.
Ως ψυχολόγος έγινε γνωστός στο ελληνικό κοινό το 1977 από τη ραδιοφωνική εκποµπή του Α’ προγράµµατος της ΕΡΤ «Γνώρισε τον εαυτό σου». Το 1978 επέστρεψε στις Ηνωµένες Πολιτείες για το διδακτορικό του. Όταν γύρισε στην Ελλάδα το 1982, εκδόθηκε το πρώτο του βιβλίο µε τίτλο «Αντιµετωπίζοντας τον χωρισµό» (εκδόσεις Θυµάρι). Ακολούθησε στο Β’ πρόγραµµα της ΕΡΤ η ραδιοφωνική εκποµπή «Ταξιδεύοντας ανάµεσα στους ανθρώπους» και το 1984, στην, τότε, ΥΕΝΕΔ η τηλεοπτική σειρά «Μετά τον γάµο». Το 1985 ακολούθησε η ραδιοφωνική εκποµπή στο Β’ πρόγραµµα «Μέσα κι έξω απ’ την ευθεία», η οποία κράτησε δύο χρόνια και άφησε εποχή. Έχει κάνει εκατοντάδες διαλέξεις και σεµινάρια ψυχολογίας σε πολλές πόλεις της Ελλάδας από τον Έβρο µέχρι την Κρήτη καθώς και στην Κύπρο. Μέχρι τώρα έχουν εκδοθεί 30 βιβλία του. Αυτό είναι το πρώτο που εκδίδεται από τις εκδόσεις iWrite. Με τη σύντροφό του κλινική ψυχολόγο, Ζωή Κορέα, ζουν και εργάζονται ως ζεύγος µε άτοµα και µε ζευγάρια. Έχει µεγάλη αγάπη για τη µουσική, παίζει κιθάρα, Playstation και του αρέσει να υπερηφανεύεται ότι είναι ο πρώτος που δίδαξε Καράτε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
(Πηγή: "Εκδόσεις iWrite", 2023)