Ασκήσεις εφαρμογών αστικού δικαίου και πολιτικής δικονομίας

Εκδότης:
Σάκκουλας Π. Ν.
Έτος:
2019
ISBN:
9789604207503
Σελίδες:
245
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ασκήσεις εφαρμογών αστικού δικαίου και πολιτικής δικονομίας
Τιμή εκδότη:€24,00
Η τιμή μας: €22,80
Ασκήσεις εφαρμογών αστικού δικαίου και πολιτικής δικονομίας
Βασική επιδίωξη της παρούσας συλλογής ασκήσεων αστικού δικαίου και πολιτικής δικονομίας είναι να εξοικειώσουν τον νέο νομικό με τη δικαστηριακή πρακτική. Για τον λόγο αυτό ο συγγραφέας προτίμησε αντί “σχολικών παραδειγμάτων”, ιστορικών δηλαδή καθαρά θεωρητικής σύλληψης, να αντλήσει υποθέσεις εργασίας από την ίδια τη νομολογία, ανάγοντας σε περιεχόμενο ασκήσεων πράγματι ανακύψασες στην πράξη διαφορές ιδιωτικού δικαίου.

Η επίλυση της άσκησης, ομοίως με γνώμονα την κεντρική ιδέα μιας πρακτικά προσανατολισμένης προσέγγισης των νομικών προβλημάτων, υιοθετεί τη δομή του δικανικού συλλογισμού: Αμέσως μετά την παράθεση ενός συχνά εκτενούς και περίπλοκου ιστορικού, εντός του οποίου ο αναγνώστης καλείται να διακρίνει τα νομικώς σημαντικά από τα επουσιώδη πραγματικά περιστατικά, ακολουθεί η ερμηνευτική ανάλυση των κρίσιμων κάθε φορά προβλημάτων. Κατά την θεωρητική πραγμάτευση λαμβάνονται υπόψη οι θέσεις που έχουν διατυπωθεί στη σύγχρονη επιστήμη του αστικού δικαίου και της πολιτικής δικονομίας, καθώς και οι αντίστοιχες νομολογιακές τάσεις, πάντα υπό το κριτικό βλέμμα του συγγραφέα. Κάθε άσκηση ολοκληρώνεται με την υπαγωγή του επίμαχου βιοτικού πραγματικού στους προσήκοντες κανόνες δικαίου και την εξαγωγή της ορθής λύσης.

Με στόχο την ευκολότερη επισκόπηση του περιεχομένου τους, στην αρχή κάθε άσκησης καταγράφονται εν συντομία τα ζητήματα που εξετάζονται σ’ αυτήν, όπως και οι εφαρμοζόμενες προς επίλυσή της διατάξεις. Στο τέλος του βιβλίου έχει ενσωματωθεί σύντομο συνολικό ευρετήριο των θεμάτων που αναλύονται.

Χάρις στον πρακτικό προσανατολισμό του αλλά και στην εμπεριστατωμένη τεκμηρίωσή του, το εν λόγω έργο αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για τους νέους νομικούς που επιθυμούν να γνωρίσουν και να κατανοήσουν εν τοις πράγμασι την αναντίρρητη πλέον διαλεκτική σχέση μεταξύ ουσιαστικού και δικονομικού δικαίου.
Τίτλος βιβλίου:Ασκήσεις εφαρμογών αστικού δικαίου και πολιτικής δικονομίας
Εκδότης:Σάκκουλας Π. Ν.
ISBN:9789604207503
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2019
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες