Κείμενα στην οικονομική της άμυνας και της ασφάλειας

Εκδότης:
Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Θεσσαλίας
Έτος:
2018
ISBN:
9789609439572
Σελίδες:
585
Κείμενα στην οικονομική της άμυνας και της ασφάλειας
Τιμή εκδότη:€25,00
Η τιμή μας: €22,50
Κείμενα στην οικονομική της άμυνας και της ασφάλειας
Σύμφωνα με τον Adam Smith στον "Πλούτο των Εθνών" (1776), τα δύο βασικά καθήκοντα του ηγεμόνα -του κράτους- είναι η προστασία της κοινωνίας αφενός από εξωτερικές απειλές, αφετέρου από την αδικία με τη θέσπιση θεσμών απονομής δικαιοσύνης. Ουσιαστικά ο Adam Smith αναφέρεται στις δύο διαστάσεις της εθνικής ασφάλειας: την εσωτερική και την εξωτερική. Η εθνική ασφάλεια και άμυνα είναι το τυπικό παράδειγμα ενός δημόσιου αγαθού, στην παραγωγή του οποίου οι χώρες επενδύουν οικονομικούς πόρους και τμήμα του εθνικού εισοδήματός τους. Η οικονομική της άμυνας και της ασφάλειας εισάγει και χρησιμοποιεί τα αναλυτικά και μεθοδολογικά εργαλεία της οικονομικής και διοικητικής επιστήμης στη μελέτη και ανάλυση του συγκεκριμένου τομέα.

Τα κεφάλαια του συλλογικού τόμου καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα θεμάτων της άμυνας και της ασφάλειας, προσφέροντας στον αναγνώστη μια σφαιρική εικόνα του συγκεκριμένου κλάδου της οικονομικής επιστήμης.

Οι συγγραφείς πραγματεύονται θέματα, όπως τη σχέση της οικονομίας και του πολέμου, το κόστος των ενόπλων συγκρούσεων, τα οικονομικά του πολέμου και οι εξοπλιστικοί ανταγωνισμοί, θέματα εφοδιαστικής στην άμυνα και διοίκησης προμηθειών, το έγκλημα και το σωφρονιστικό σύστημα, τρομοκρατία και αγορές, πληροφόρηση και ασφάλεια, αξιολόγηση συστημάτων συντήρησης υλικού. Απευθύνεται τόσο σε προπτυχιακούς όσο και σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, αλλά και σε όσους σταδιοδρομούν επαγγελματικά στον τομέα της εθνικής άμυνας και την ασφάλειας.
Τίτλος βιβλίου:Κείμενα στην οικονομική της άμυνας και της ασφάλειας
Εκδότης:Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Θεσσαλίας
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Κυριαζής Νίκος Κ. (Συγγραφέας)
Οικονόμου Εμμανουήλ-Μάριος (Συγγραφέας)
κ.ά. (Συγγραφέας)
Κεβόρκ, Ηλίας (Επιμελητής)
Κόλλιας Χρήστος Γ. (Επιμελητής)
ISBN:9789609439572
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2018
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική > Στρατός και Άμυνα
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική > Κοινωνική Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες