Οδός Λουίζης Ριανκούρ 6 Αμπελόκηποι 1940-1956

Εκδότης:
Αρμός
Έτος:
2015
ISBN:
9789605278878
Σελίδες:
374
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Οδός Λουίζης Ριανκούρ 6 Αμπελόκηποι 1940-1956
Τιμή εκδότη:€15,00
Η τιμή μας: €13,50
Οδός Λουίζης Ριανκούρ 6 Αμπελόκηποι 1940-1956
Οι διηγήσεις από την οδό Λουίζης Ριανκούρ 6 στους Αμπελοκήπους, ανακαλούν στη μνήμη τα καθημερινά γεγονότα σε αυτή τη συνοικία της Αθήνας, ώστε να ξαναθυμηθούν οι παλαιότεροι και να πληροφορηθούν οι νεότεροι. Τη χρονική αυτή περίοδο 1940-1956, οι περισσότεροι από εμάς έζησαν παρόμοια γεγονότα σε όποια συνοικία της Αθήνας και αν γεννήθηκαν και μεγάλωσαν.
Ξαναζωντανεύουν λοιπόν τα γεγονότα των πρώτων παιδικών χρόνων στο σπίτι, στη γειτονιά, στο σχολείο, στην εξοχή, οι παιδικές αρρώστιες και οι τρόποι αντιμετώπισής τους, οι αταξίες και οι τιμωρίες, τα παιχνίδια και η ανεμελιά της εποχής εκείνης.
Μέσα σε αυτά περιγράφονται οι διαδρομές με το κίτρινο και το πράσινο τραμ, ο ποδαρόδρομος στο Πεδίον του Άρεως, οι καλοκαιρινές διακοπές, ο παπλωματάς, ο παγοπώλης, ο γιαουρτάς και ο γύφτος της γειτονιάς με τα μανταλάκια, οι πρόσκοποι, το καρυδένιο πατίνι, τα παιδικά πάρτι, το πανηγύρι και η Ανάσταση στον Άγιο Δημήτρη, η επίδειξη αεροπλάνων στο Χασάνι, η κατασκήνωση στα Μελίσσια, η αναρρίχηση στο βουνό Βίγλες της Καλύμνου, οι οικογενειακές κρασοκατανύξεις και άλλα πολλά.
Οι ιστορίες συμπληρώνονται με τις εμπειρίες από το ταξίδι του 1954 στη μακρινή Τζαμάικα, τη φοίτηση στο Αγγλικό σχολείο στο Κίνγκστον και την επίσκεψη στις ΗΠΑ. Το 1956 πραγματοποιείται η μετακόμιση από τους Αμπελοκήπους στην Εκάλη, το ταξίδι στη Νέα Υόρκη με το υπερωκεάνιο Ολυμπία καθ' οδόν προς την Τζαμάικα, με την επιστροφή μέσω Αμερικής και την επανένταξη στο Κολλέγιο Αθηνών.
Οι διηγήσεις πλαισιώνονται με εικόνες για την οδό Λουίζης Ριανκούρ, το Αδριάνειο Υδραγωγείο, την Κόμισσα Λουίζα Ριανκούρ, την αεροπορική βάση στη Λάρισα, την Υγειονομική Σχολή, τα Κινητά Ιατρεία του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, τους Αμπελοκήπους, τα σχολεία και τις εκδρομές... μέχρι και τον γύρο της Τζαμάικα. Ακόμα εξιστορείται το γενεαλογικό δένδρο των Παλαιολόγων με αφορμή τον τάφο του τελευταίου απόγονου του αυτοκράτορα του Βυζαντίου -του Φερδινάνδου Παλαιολόγου- που βρίσκεται στο νησί Barbados της Καραϊβικής Θάλασσας...
Τίτλος βιβλίου:Οδός Λουίζης Ριανκούρ 6 Αμπελόκηποι 1940-1956
Εκδότης:Αρμός
Συντελεστές βιβλίου:Γεωργόπουλος, Δημήτρης-Σόλων Γ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789605278878
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2015
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Μαρτυρίες - Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες - Ντοκουμέντα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες