Οι ώρες του Αγώνα

Τα γαλλικά φιλελληνικά ρολόγια
Εκδότης:
Ολκός
Έτος:
2018
ISBN:
9789608154872
Σελίδες:
314
Οι ώρες του Αγώνα
Τιμή εκδότη:€63,60
Η τιμή μας: €57,24
Οι ώρες του Αγώνα
Τον Στεφάν Αντλέρ τον συνάντησα, κατόπιν αιτήματός του, αφού είχε προηγηθεί το 1982 η έκδοση του βιβλίου μου με θέμα την απεικόνιση της ελληνικής ανεξαρτησίας στη γαλλική κεραμική του 19ου αιώνα. Η ανάγνωση του βιβλίου μου του είχε προκαλέσει, όπως ο ίδιος μου δήλωσε, ένα καινούριο πάθος για το ρεύμα του φιλελληνισμού. Ζούσε ήδη στην Ελλάδα και διέθετε μια μικρή συλλογή ποικίλων αντικειμένων σχετικά με το θέμα. Μου ανακοίνωσε την επιθυμία του να διερευνήσει αυτόν τον τομέα πιο "καλλιτεχνικά" και κυρίως σε ό,τι αφορούσε τα επιτραπέζια διακοσμητικά ρολόγια, από τα οποία είχε τότε έξι μοντέλα.
Ενθουσιασμένη που το βιβλίο μου τού είχε ανοίξει έναν νέο δρόμο, του το αφιέρωσα σαν να του παρέδιδα τη σκυτάλη, ενώ του ευχήθηκα κάθε επιτυχία στα σχέδιά του.
Σήμερα, έπειτα από τριάντα χρόνια πλούσιας εμπειρίας, καθότι επίμονος συλλέκτης, οι ακούραστες αναζητήσεις και ανακαλύψεις του σε υπαίθριες αγορές, δημοπρασίες, βιβλιοθήκες, μουσεία ή και σε συλλογές άλλων, του επέτρεψαν, όπως παλαιότερα είχε συμβεί και σε μένα με τη γαλλική κεραμική, να παρουσιάσει τα αποτελέσματά του στο παρόν έργο. Ανακαλύπτει κανείς εδώ με ενδιαφέρον και συγκίνηση ότι τα φιλελληνικά επιτραπέζια ρολόγια ήταν μια αποκλειστικά γαλλική ειδικότητα που την ιστορία της εικονογραφεί και διηγείται με λεπτομέρειες ο συγγραφέας μέσα από τα 147 ταυτισμένα μοντέλα.

Αγγελική Amandry, από τον Πρόλογο της έκδοσης
Τίτλος βιβλίου:Οι ώρες του Αγώνα
Υπότιτλος βιβλίου:Τα γαλλικά φιλελληνικά ρολόγια
Εκδότης:Ολκός
Συντελεστές βιβλίου:Adler, Stephan (Συγγραφέας)
Τόλιας, Γιώργος (Συγγραφέας)
ISBN:9789608154872
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2018
Σημείωση:Πρόλογος: Αγγελική Amandry.
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Κόσμημα
Ιστορία > Ελληνική Ιστορία > Νεότερη Ελληνική Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες