Κίτρινο υποβρύχιο

Εκδότης:
Εκδόσεις Πατάκη
Έτος:
2018
ISBN:
9789601681627
Σελίδες:
456
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Κίτρινο υποβρύχιο
Τιμή εκδότη:€18,80
Η τιμή μας: €16,92
στο καλάθι
Κίτρινο υποβρύχιο
H Σεμίνα Διγενή στο πρώτο βιβλίο της γράφει για όλα αυτά για τα οποία δε μίλησε ποτέ. Ένα απρόβλεπτο και συναρπαστικό κείμενο. Μια σύνθεση μεταξύ μαρτυρίας, ρεπορτάζ και μυθοπλασίας. Ζωή και καριέρα γεμάτες εξερευνήσεις κι αταξίες.
Επιβάτες του "Κίτρινου υποβρυχίου" δεν είναι μόνο οι θρυλικές προσωπικότητες της ελληνικής και διεθνούς πολιτικής και καλλιτεχνικής ζωής που συνάντησε η συγγραφέας, αλλά και τα μέλη μιας παράξενης -υπαρκτής- ελληνικής οικογένειας, οι πρωταγωνιστές αδιέξοδων ερώτων και οι υπαίτιοι τραυμάτων που δεν έκλεισαν ποτέ.
Όλοι αυτοί, σε μια μαγική περιστροφική σκηνή, με ολοζώντανα τα παρασκήνια μιας ταραχώδους προσωπικής και δημοσιογραφικής διαδρομής, από το 1975 στις εφημερίδες κι από το 1982 στην τηλεόραση.
Ένα ντοκουμέντο, το αφηγηματικό νήμα του οποίου ξετυλίγεται με το "Yellow Submarine" των Beatles. Τα τραγούδια και η μουσική όχι απλώς δίνουν τον τόνο της αφήγησης, αλλά και συμβάλλουν μ’ έναν πρωτότυπο τρόπο στην εξέλιξή της.
Το "Κίτρινο υποβρύχιο" της Σεμίνας μάς περιέχει όλους. Υπερβαίνει την αυτοβιογραφική καταγραφή και χαρτογραφεί το κλίμα και την ατμόσφαιρα της Ελλάδας από τη "χαμένη άνοιξη" της δεκαετίας του 1960 στα ευφορικά 80’s, στην ευμάρεια των 90’s, μέχρι τους δαιδάλους της καταιγιστικής εθνικής μας κρίσης.
Τίτλος βιβλίου:Κίτρινο υποβρύχιο
Εκδότης:Εκδόσεις Πατάκη
Συντελεστές βιβλίου:Διγενή, Σεμίνα (Συγγραφέας)
ISBN 10:
ISBN 13:
9601681620
9789601681627
Σειρά εκδότη:Βιογραφίες - Ντοκουμέντα
Πρώτη έκδοση:Νοέμβριος 2018
Τόμος:
Σημείωση:Προλογικά σημειώματα: Δήμητρα Γαλάνη, Λιάνα Κανέλλη, Χρήστος Κεχαγιάς, Κώστας Λειβαδάς, Αφροδίτη Μάνου, Τάκης Τζαμαργιάς.
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Μαρτυρίες - Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες - Ντοκουμέντα
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > MME
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες