Πρακτικός οδηγός σαπωνοποίησης

Για την παρασκευή στερεού σαπουνιού από φυσικές πρώτες ύλες με τις συνταγές του εργαστηρίου Natural Collection
Εκδότης:
Εκδόσεις iWrite
Έτος:
2018
ISBN:
9789606270369
Σελίδες:
136
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Πρακτικός οδηγός σαπωνοποίησης
Τιμή εκδότη:€25,00
Η τιμή μας: €22,50
Πρακτικός οδηγός σαπωνοποίησης
Αυτό το βιβλίο αποτελεί έναν πρακτικό οδηγό για ένα δημιουργικό ταξίδι πειραματισμού στον κόσμο του χειροποίητου φυσικού σαπουνιού με ένα οικολογικό και βιώσιμο τρόπο. Παρουσιάζει τις 80 πιο επιτυχημένες συνταγές του εργαστηρίου Νatural Collection και των σεμιναρίων παρασκευής σαπουνιού της ΑΜΚΕ (Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία) Νέα Γουινέα, ενώ ταυτόχρονα παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να μπορέσετε να δημιουργήσετε καινούριες συνταγές που να ανταποκρίνονται στις προσωπικές σας ανάγκες.

Μέσα από τις σελίδες του, θα ανακαλύψουμε την ιστορία του σαπουνιού στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή και θα προσεγγίσουμε τους διαφορετικούς τρόπους παρασκευής και χρήσης του. Θα εξηγήσουμε τη χημεία της σαπωνοποίησης και τις διαφορές του φυσικού σαπουνιού από τα συνθετικά καθαριστικά. Θα περιγράψουμε λεπτομερώς την ψυχρή μέθοδο σαπωνοποίησης για την παρασκευή στερεού σαπουνιού και θα εξηγήσουμε τον τρόπο αντιμετώπισης τυχόν προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν. Ακόμη, θα μελετήσουμε τις ιδιότητες των φυσικών πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται στη σαπωνοποίηση (έλαια, βούτυρα, βότανα, αιθέρια έλαια, άργιλοι κ.ά.) και τις ιδιότητες που προσδίδουν στο σαπούνι που προκύπτει. Τέλος θα διερευνήσουμε φυσικά υλικά που δίνουν χρώμα, υφή και μυρωδιά στο σαπούνι και θα περιγράψουμε διαφορετικές τεχνικές που κάνουν ακόμα πιο ενδιαφέρον το αισθητικό αποτέλεσμα.
Τίτλος βιβλίου:Πρακτικός οδηγός σαπωνοποίησης
Υπότιτλος βιβλίου:Για την παρασκευή στερεού σαπουνιού από φυσικές πρώτες ύλες με τις συνταγές του εργαστηρίου Natural Collection
Εκδότης:Εκδόσεις iWrite
Συντελεστές βιβλίου:Γεωργούση, Φωτεινή (Συγγραφέας)
ISBN:9789606270369
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2018
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Μηχανική > Τεχνολογία, Μηχανολογία, Εφευρέσεις
Γενικά Βιβλία > Διακόσμηση, Χειροτεχνία, Μόδα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες