Εντομολογία

Εκδότης:
University Studio Press
Έτος:
2018
ISBN:
9789601224060
Σελίδες:
536
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Εντομολογία
Τιμή εκδότη:€48,00
Η τιμή μας: €44,80
Εντομολογία
Το βιβλίο αυτό είναι η 2η έκδοση του παλαιότερου βιβλίου του Μ. Ε. Τζανακάκη. Η ύλη του είναι βελτιωμένη και ανανεωμένη, με ιδιαίτερη έμφαση στο εικονογραφικό της υλικό, και καλύπτει μεγάλο μέρος της διδακτέας ύλης στους κλάδους της γενικής και εφαρμοσμένης εντομολογίας.

Περιέχει θέματα μορφολογίας, ταξινόμησης, φυσιο­λο­γίας, οικολογίας, ηθολογίας (συμπεριφοράς), δυναμικής πληθυσμών, καθώς και μεθόδους και μέσα καταπολέμησης βλαβερών εντόμων και ακάρεων. Δίνει έμφαση στις μεθόδους καταπολέμησης που είναι φιλικές προς το περιβάλλον, τον άνθρωπο και τα ωφέλιμα ζώα, όπως η "βιολογική" και η "ολοκληρωμένη".

Σκοπός του βιβλίου είναι να προσφέρει έγκυρη γνώση για το πώς ζουν, αναπτύσσονται και συμπεριφέρονται τα έντομα και τα ακάρεα, για τις ζημιές που ορισμένα προκαλούν στη γεωργική παραγωγή, στα άλλα αγαθά και στην υγεία του ανθρώπου, για το πώς καταπολεμού­νται εν γένει και ιδιαίτερα όσα από αυτά είναι γεωργικής σημασίας.

Βασίζεται στη διεθνή βιβλιογραφία, αλλά περιέχει και στοιχεία από την προσωπική πείρα των συγγραφέων, καθώς και απόψεις άλλων επιστημόνων, στο βαθμό που αυτό εξυπηρετεί την πλήρη κάλυψη του θέματος. Aπευ­θύνεται δε, σε φοιτητές πανεπιστημίων, αλλά και πτυχιούχους γεωπονικών και βιολογικών σχολών, ενώ θεω­ρείται χρήσιμο και σε όσους διδάσκουν σχετικά πανεπι­στημιακά μαθήματα. Η άφθονη εικονογράφηση, με διαγράμματα και εικόνες, συμβάλλει σημαντικά στην ικανοποιητική και εύκολη κατανόηση της ύλης.
Τίτλος βιβλίου:Εντομολογία
Εκδότης:University Studio Press
Συντελεστές βιβλίου:Τζανακάκης, Μίνως Ε. (Συγγραφέας)
Κωβαίος, Δημήτρης Σ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789601224060
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2018
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Γεωπονία, Βοτανικές Επιστήμες, Ζωολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες