Η τέχνη του εικοστού αιώνα

Εκδότης:
University Studio Press
Έτος:
2018
ISBN:
9789601223971
Σελίδες:
778
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Η τέχνη του εικοστού αιώνα
Τιμή εκδότη:€100,00
Η τιμή μας: €93,00
στο καλάθι
Η τέχνη του εικοστού αιώνα
Το τρίτομο βιβλίο του Άλκη Χαραλαμπίδη Η Τέχνη του Εικοστού Αιώνα επανεκδίδεται αναθεωρημένο σε έναν πλέον τόμο 780 περίπου σελίδων. Το βιβλίο ξεκινά με μια εισαγωγή που αφορά την τέχνη του 19ου αιώνα και στη συνέχεια εξετάζονται σε παγκόσμια βάση, η ζωγραφική, η γλυπτική και η αρχιτεκτονική του 20ού καθώς και άλλες μορφές έκφρασης που κυριάρχησαν στην τέχνη, ιδιαίτερα μετά τον Β? Παγκόσμιο Πόλεμο (Happening, Environment, Body Art, Performance, Land Art, Conceptual Art, Video Art κ.ά.).

Το κείμενο, που συντονίζεται με το επικαιροποιημένο οπτικό υλικό (1.267 εικόνες), προσαρμοσμένο στις σημερινές απαιτήσεις του αναγνώστη, του προσφέρει ουσιαστική γνώση σε συνεχή ροή, βοηθώντας τον να διαμορφώσει τη δική του άποψη για μια περίοδο πληθωρική σε καλλιτεχνικές αναζητήσεις και επιτεύγματα.

Ο συγγραφέας ταξινομεί και επεξεργάζεται ένα ογκώδες, συχνά δύστροπο και εγκατεσπαρμένο υλικό, αποσαφηνίζει ζητήματα ορολογίας, απλοποιεί δυσνόητες αναλύσεις, συναιρεί παρεμφερείς ή και αντικρουόμενες απόψεις, αξιοποιώντας παράλληλα το λόγο τόσο των ίδιων των δημιουργών όσο και των ιστορικών και κριτικών της τέχνης. Διασφαλίζει, τέλος, την αυτονομία των ενοτήτων, διατηρώντας ταυτόχρονα την υποδόρια σύνδεσή τους.
Τίτλος βιβλίου:Η τέχνη του εικοστού αιώνα
Εκδότης:University Studio Press
Συντελεστές βιβλίου:Χαραλαμπίδης, Άλκης (Συγγραφέας)
ISBN:9789601223971
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2018
Σημείωση:Ανανεωμένη έκδοση.
Κατηγορίες:Ιστορία
Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Ιστορία της Τέχνης
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες