Η αρπαγή του πρίγκιπα Μαργαρίνη

Εκδότης:
Εκδόσεις Πατάκη
Έτος:
2018
ISBN:
9789601675305
Σελίδες:
152
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Η αρπαγή του πρίγκιπα Μαργαρίνη
Τιμή εκδότη:€18,80
Η τιμή μας: €16,92
στο καλάθι
Η αρπαγή του πρίγκιπα Μαργαρίνη
Σ' ένα ξενοδοχείο στο Παρίσι, ένα βραδάκι, τη δεκαετία του 1880, ο Μαρκ Τουέιν καθόταν με τις κορούλες του, που τον θερμοπαρακαλούσαν να τους πει μια ιστορία. Αφού διάλεξαν μια εικόνα από ένα περιοδικό, για να γίνει μια αρχή, ο Τουέιν άρχισε να τους διηγείται το παραμύθι του Τζόννυ, ενός φτωχού αγοριού που βρέθηκε με κάτι μαγικούς σπόρους στην τσέπη και στη συνέχεια πήρε μέρος στην επιχείρηση απελευθέρωσης ενός πρίγκιπα που είχε απαχθεί. Αργότερα, ο Τουέιν θα κρατήσει στα γρήγορα κάποιες πρόχειρες σημειώσεις, όμως η ιστορία θα μείνει ημιτελής... μέχρι τις μέρες μας.
Οι σημειώσεις αυτές του Μαρκ Τουέιν εντοπίστηκαν στο Αρχείο Μαρκ Τουέιν στο Πανεπιστήμιο Καλιφόρνια του Μπέρκλεϋ και αποτελούν τώρα τον καμβά ενός παραμυθιού, όπως αναπτύχθηκε έναν αιώνα αργότερα.
Συγκεκριμένα, το 2011, ο δόκτωρ Τζον Μπερντ, μελετητής του Τουέιν στο Πανεπιστήμιο Γουίνθροπ, εντόπισε το απόσπασμα του παραμυθιού στο αρχείο του Μπέρκλεϋ, καθώς αναζητούσε υλικό που να σχετίζεται με το φαγητό, με προοπτική να γράψει ένα βιβλίο μαγειρικής αλά Μαρκ Τουέιν. Είχε ζητήσει να δει τον συγκεκριμένο φάκελο διότι περιείχε τη λέξη "Oleomargarine". Και τότε ταύτισε την ιστορία με ένα ημιτελές παιδικό παραμύθι, που ταίριαζε με την ημερολογιακή εγγραφή του Τουέιν για τη φάση της αφήγησης στο Παρίσι. Ο δόκτωρ Ρόμπερτ Χερστ, γενικός επιμελητής του Αρχείου Μαρκ Τουέιν, πιστεύει ότι ήταν η πρώτη φορά που κάποιος μελέτησε ενδελεχώς τις συγκεκριμένες σημειώσεις και αναγνώρισε τη σημασία τους. Ο δόκτωρ Μπερντ μοιράστηκε την ανακάλυψή του με τη δόκτορα Σίντυ Λόβελ, τότε διοικητική διευθύντρια της Οικίας και του Μουσείου Μαρκ Τουέιν στο Χάρτφορντ του Κοννέκτικατ.

Και το 2014 ο εκδοτικός οίκος Doubleday Books for Young Readers αγόρασε τα δικαιώματα συνεργασίας με την Οικία και το Μουσείο Μαρκ Τουέιν και με το Αρχείο Μαρκ Τουέιν προκειμένου να δημιουργήσει ένα εντελώς καινούριο έργο, βασισμένο στις σημειώσεις του Μαρκ Τουέιν.
Έτσι, με το αποσπασματικό σκιαγράφημα του Τουέιν και έχοντας ως οδηγό μια ιστορία που στην πορεία σταματά, ο συγγραφέας Φίλιπ Στεντ έγραψε ένα παραμύθι που εικάζει ποια θα ήταν η εξέλιξη, εάν ο Τουέιν είχε ολοκληρώσει το σχέδιό του.

Με τη χαριτωμένη, χιουμοριστική και συχνά σπαρακτική εικονογράφηση της Έριν Στεντ, τούτη η ιστορία φτάνει στα χέρια μας κάνοντας ένα ταξίδι μέσα στον χρόνο και μας χαρίζει το πρώτο εικονογραφημένο βιβλίο του θρυλικού Αμερικανού συγγραφέα, όπως το συνέλαβαν δύο από τα πιο σημαντικά ονόματα της παιδικής λογοτεχνίας στις μέρες μας.


Είναι μια ιστορία για την καλοσύνη, την ανδρεία και την τιμή. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι ο Μαρκ Τουέιν θα προσυπέγραφε τόσο το χιούμορ όσο και την ευρηματικότητα της αφήγησης.
Τίτλος βιβλίου:Η αρπαγή του πρίγκιπα Μαργαρίνη
Τίτλος πρωτότυπου:The Purloining of Prince Oleomargarine
Εκδότης:Εκδόσεις Πατάκη
Συντελεστές βιβλίου:Twain, Mark, 1835-1910 (Συγγραφέας)
Stead, Philip C. (Συγγραφέας)
Δημητριάδου, Αθηνά (Μεταφραστής)
Stead Erin E. (Εικονογράφος)
ISBN:9789601675305
Σειρά εκδότη:Κλασικά Παραμύθια με Πολύχρωμη Εικονογράφηση
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2018
Κατηγορίες:Παιδικά - Εφηβικά > Παιδική και Εφηβική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες