Εκλογική συμπεριφορά

Εκδότης:
Εκδόσεις Παπαδόπουλος
Έτος:
2018
ISBN:
9789605696917
Σελίδες:
112
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Εκλογική συμπεριφορά
Τιμή εκδότη:€11,99
Η τιμή μας: €10,79
στο καλάθι
Εκλογική συμπεριφορά
Στη μελέτη της εκλογικής συμπεριφοράς ανήκει η προσπάθεια να αποκωδικοποιηθούν οι εκλογικές προτιμήσεις και να γίνουν κατανοητοί οι λόγοι που οι ψηφοφόροι, στις αντιπροσωπευτικές δημοκρατίες του δυτικού κόσμου, επιλέγουν να μετάσχουν στις εκλογές και να υποστηρίξουν έναν συγκεκριμένο κομματικό σχηματισμό, συνασπισμό κομμάτων ή υποψήφιο.

Ποιοι είναι οι παράγοντες της σταθερότητας αλλά τι προκαλεί τη μεταβολή της εκλογικής συμπεριφοράς; Γιατί οι παραδοσιακές "ευθυγραμμίσεις" των ψηφοφόρων στα καθιερωμένα κόμματα χάνουν σταδιακά σε σημασία, ενώ ένα πιο σύνθετο πλέγμα υποκειμενικών εμπειριών επηρεάζει την εκλογική συμπεριφορά; Παράπονα, προσδοκίες, διάθεση διαμαρτυρίας, τιμωρίας ή και εκδίκησης, αλλά και συγκεκριμένες θεματικές, όπως οι ανισότητες, η μετανάστευση και τα ζητήματα ασφάλειας, είναι παράγοντες που επηρεάζουν τη συμπεριφορά των ψηφοφόρων σήμερα.

Το βιβλίο χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος αναλύονται τα "ιστορικά μοντέλα" που εξετάζουν τα κοινωνικά, ψυχολογικά και οικονομικά μοτίβα της εκλογικής εκλογικής συμπεριφοράς. Στο δεύτερο μέρος το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε πτυχές της εκλογικής συμπεριφοράς που αφορούν στην Ελλάδα μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης. Συγκεκριμένα, η ανάλυση εστιάζει στο φαινόμενο των "Αγανακτισμένων", στην εμφάνιση της Χρυσής Αυγής και στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015.
Τίτλος βιβλίου:Εκλογική συμπεριφορά
Εκδότης:Εκδόσεις Παπαδόπουλος
Συντελεστές βιβλίου:Γεωργιάδου, Βασιλική (Συγγραφέας)
Καφέ, Αναστασία (Συγγραφέας)
Παπαδημητρίου, Μπάμπης (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789605696917
Σειρά εκδότη:Μικρές Εισαγωγές
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2018
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες