Εισαγωγή στη νομική πληροφορική

Εκδότης:
Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος:
2018
ISBN:
9789606221286
Σελίδες:
280
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Εισαγωγή στη νομική πληροφορική
Τιμή εκδότη:€42,00
Η τιμή μας: €37,80
Εισαγωγή στη νομική πληροφορική
Το έργο «Εισαγωγή στη Νομική Πληροφορική» επιχειρεί μια πρώτη προσέγγιση της σχέσης του Δικαίου με την Κοινωνία της Πληροφορίας και τις νέες τεχνολογίες. Με κεντρικό άξονα την «πληροφορία», ως έννομο αγαθό, ο συγγραφέας οριοθετεί με επιτυχία τις μεθοδολογικές παραμέτρους του γνωστικού αντικειμένου της Νομικής Πληροφορικής, διαγράφοντας με σαφήνεια το ρόλο και τη λειτουργία που αναπτύσσει καθεμιά από αυτές, στο πλαίσιο της μεταξύ τους αλληλεπίδρασης. Μέσα από την ανάλυσή του, επιχειρεί να αποδυναμώσει τον κίνδυνο υπερίσχυσης της τεχνολογικής παραμέτρου έναντι του δικαίου, προσφέροντας μια εναλλακτική προσέγγιση για τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας του τελευταίου.

Με γνώμονα τους δύο κεντρικούς άξονες που απαρτίζουν το γνωστικό αντικείμενο της Νομικής Πληροφορικής, το ουσιαστικό δίκαιο της πληροφορικής αφενός και τα νομικά πληροφοριακά συστήματα αφετέρου, το έργο διαρθρώνεται, αντιστοίχως, σε δύο βασικά μέρη:

Στο πρώτο μέρος (Ουσιαστικό δίκαιο της πληροφορικής) αναπτύσσονται –μεταξύ άλλων– ζητήματα που σχετίζονται με το δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας και τους περιορισμούς του, την προστασία των προσωπικών δεδομένων, την προστασία του απορρήτου και την πνευματική ιδιοκτησία, αλλά και τα νέα πεδία ρύθμισης που προβάλλουν στο Internet (λ.χ. συμβάσεις συναλλαγών με ηλεκτρονικές πληροφορίες και δεδομένα, ταυτοποίηση παικτών, συμμετοχικό Internet, κοινωνικά δίκτυα, ηλεκτρονικό εμπόριο κ.ά.).

Στο δεύτερο μέρος (Νομικά πληροφοριακά συστήματα) αναπτύσσονται ζητήματα σχετικά με τον τρόπο κατασκευής και χρήσης νομικών πληροφοριακών συστημάτων και εφαρμογών, εστιάζοντας, ειδικότερα, στο πλέον σύγχρονο πεδίο των βάσεων δεδομένων νομοθεσίας και νομολογίας. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται από τον συγγραφέα, «η δυνατότητα αναδίφησης και επεξεργασίας της πληροφορίας δεν αποτελεί ένα ακόμη ‘απλό εργαλείο’ στη διάθεσή των νομικών, αλλά συναρτάται άμεσα με την ερμηνεία και την εμπέδωση του ισχύοντος δικαίου».
Τίτλος βιβλίου:Εισαγωγή στη νομική πληροφορική
Εκδότης:Νομική Βιβλιοθήκη
Συντελεστές βιβλίου:Γιαννόπουλος, Γιώργος Ν. (Συγγραφέας)
ISBN:9789606221286
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2018
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες