Μικρή σουίτα για έναν μεγάλο άνθρωπο

Εκδότης:
Δρόμων
Έτος:
2018
ISBN:
9789606943508
Σελίδες:
64
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μικρή σουίτα για έναν μεγάλο άνθρωπο
Τιμή εκδότη:€7,42
Η τιμή μας: €6,68
Μικρή σουίτα για έναν μεγάλο άνθρωπο
Το βιβλίο "Μικρή σουίτα για έναν μεγάλο άνθρωπο" είναι κατάθεση ψυχής και φόρος τιμής στον Θανάση Βέγγο που ο συγγραφέας θαύμασε, αγάπησε και εκτίμησε πολύ.

Ο Σάκης Τσιλίκης γράφοντάς το, έβγαλε από μέσα του όσα δεν πρόλαβε να πει στον ήρωά του και όσα ζωντανά παραμένουν ακόμα στη μνήμη του και τον φορτίζουν συναισθηματικά.
Δεν διεκδικεί δάφνες συγγραφέα, αν και αποδεικνύει ότι το μπορεί. Είναι συνθέτης, φίλος του Βέγγου και συνεργάτης του. Τον θαυμάζει πολύ και αισθάνεται ευγνώμων για τη συνεργασία τους και για τα όσα έμαθε κοντά του. Ο Βέγγος του έμαθε ήθος και ανθρωπιά, τέχνη και μεγαλοσύνη.

Το βιβλίο έχει γραφτεί σχεδόν σε διαλογική μορφή, κινηματογραφικά, οι μνήμες του καλειδοσκοπικά έρχονται και αναπαρίστανται σαν σκηνές μιας ταινίας.
Στη διήγησή του χρησιμοποιεί παρατατικό αλλά και ιστορικό ενεστώτα, ίσως γιατί δεν παραδέχεται μέσα του πως όλα πέρασαν στο παρελθόν, μα και γιατί οι μνήμες του είναι τόσο ζωντανές που δεν ξεχνιούνται και ζουν στο τώρα.

Με όλα όσα λέει ο συγγραφέας επιβεβαιώνει τον λόγο που τον Βέγγο, τον λάτρεψε όλη η Ελλάδα κι έγινε για όλους "ο Θανάσης μας" και ακόμα ότι η αρχαία ρήση "Τι ωραίο πλάσμα είναι ο Άνθρωπος όταν έχει Ανθρωπιά", πρέπει να αναφέρεται σε Αυτόν.
Τίτλος βιβλίου:Μικρή σουίτα για έναν μεγάλο άνθρωπο
Εκδότης:Δρόμων
Συντελεστές βιβλίου:Τσιλίκης, Σάκης (Συγγραφέας)
ISBN:9789606943508
Στοιχεία έκδοσης:Αύγουστος 2018
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Μαρτυρίες - Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες - Ντοκουμέντα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες