Απειροστικός λογισμός

Εκδότης:
Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης
Έτος:
2018
ISBN:
9789605245153
Σελίδες:
1280
Απειροστικός λογισμός
Τιμή εκδότη:€110,00
Η τιμή μας: €99,00
στο καλάθι
Απειροστικός λογισμός
Ο "Απειροστικός λογισμός" του Thomas αποτελεί ένα από τα πιο καταξιωμένα διεθνώς συγγράμματα σε προπτυχιακό επίπεδο. Στην πλήρως αναθεωρημένη αυτή έκδοση, οι συγγραφείς παρουσιάζουν μια σύγχρονη εισαγωγή στον απειροστικό λογισμό, παραμένοντας ωστόσο πιστοί στην παραδοσιακή "συνταγή" της διεθνούς επιτυχίας του βιβλίου: μαθηματικά σωστά ζυγισμένα ανάμεσα στην αυστηρότητα και την ποιοτική κατανόηση των εννοιών, παρουσιασμένα με τρόπο που υποστηρίζει την ανάπτυξη της μαθηματικής ωριμότητας, χωρίς την ανάγκη απομνημόνευσης τύπων και επαναλαμβανόμενων διαδικασιών.

Η ύλη παρουσιάζεται μέσα από στοχευμένα παραδείγματα με λεπτομερείς επεξηγήσεις τα οποία συνοδεύονται από πολυάριθμες ασκήσεις διαβαθμισμένης δυσκολίας. Πολλές από τις ασκήσεις και τα προβλήματα απαιτούν τη χρήση υπολογιστή για τη διερεύνηση και επίλυσή τους. Κύριο χαρακτηριστικό του βιβλίου είναι τα εφαρμοσμένα προβλήματα, τα οποία συνεχώς αναθεωρούνται και εμπλουτίζονται κατά τις τελευταίες εκδόσεις, αντλώντας θέματα από τη φυσική και τις επιστήμες μηχανικών, από τη χημεία και τη βιολογία, από τις οικονομικές και κοινωνικές επιστήμες.

Στη νέα αυτή έκδοση περιλαμβάνεται ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για τις διαφορικές εξισώσεις δεύτερης τάξης, το οποίο αποτελεί μέρος του ηλεκτρονικού συμπληρώματος του βιβλίου (www.cup.gr). Με τον πλούτο της ύλης και την ευελιξία που παρέχει η διάρθρωσή της, ο "Απειροστικός λογισμός" μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πληθώρα διαφορετικών πανεπιστημιακών μαθημάτων, από τα πιο θεωρητικά μέχρι τα πιο εφαρμοσμένα. Ο διδάσκων μπορεί να επιλέξει σε ποιον βαθμό θα ενσωματώσει τις προαιρετικές -αλλά ουσιαστικές- υπολογιστικές εφαρμογές στο μάθημα. Σε κάθε περίπτωση, ο αναγνώστης δεν μπορεί παρά να εκτιμήσει τον Λογισμό ως ένα αξιοθαύμαστο διανοητικό εργαλείο ερμηνείας, κατανόησης και διαχείρισης του κόσμου που μας περιβάλλει.
Τίτλος βιβλίου:Απειροστικός λογισμός
Τίτλος πρωτότυπου:Thomas' Calculus, 14th ed.
Εκδότης:Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Hass, Joel (Συγγραφέας)
Heil, Christopher (Συγγραφέας)
Weir, Maurice D. (Συγγραφέας)
Κωστόπουλος, Γιάννης (Μεταφραστής)
ISBN:9789605245153
Σειρά εκδότη:Μαθηματικά
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 2018
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Μαθηματικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες