Ευτυχώς γύρισα και σήμερα

Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Οσελότος
Έτος:
2018
ISBN:
9789605646660
Σελίδες:
252
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ευτυχώς γύρισα και σήμερα
Τιμή εκδότη:€12,00
Η τιμή μας: €10,80
στο καλάθι
Ευτυχώς γύρισα και σήμερα
Ο χωρισμός ψυχής και σώματος -όπως και τα ταξίδια στον χωροχρόνο, όπως και η αθανασία- είναι ένα από τα Ιερά Δισκοπότηρα στα μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας. Μια ψυχή απαλλαγμένη από τους περιορισμούς και την αναπόφευκτη φθορά του σώματος, ελεύθερη να ταξιδεύει όπου επιθυμεί και να επιστρέφει στο σώμα κατά το δοκούν, είναι και το όνειρο ζωής του κεντρικού ήρωα στην απολαυστική ιστορία του Στάθη Βλαχάκου. Σε ένα ντελίριο δημιουργικότητας, όπου ο οίστρος θα φλερτάρει συχνά με την παράνοια, το όνειρο ζωής θα γίνει πραγματικότητα, προτού επέμβει η άλλη πραγματικότητα -η καθημερινή, η κοντόθωρη, η δική μας- για να το συνθλίψει. Ο Βλαχάκος αφηγείται με γερές δόσεις χιούμορ, άλλοτε ανάλαφρου και άλλοτε κατάμαυρου, από το οποίο δεν απουσιάζει μια υποδόρια μελαγχολία γύρω από το αχαλίνωτο πνεύμα, μα και τους φραγμούς που ορθώνονται στο διάβα του. Μια πεσιμιστική παραβολή; Όχι. Το ευγενικό μειδίαμα του ανθρώπου που γνωρίζει ότι στο τέλος θα ηττηθεί, αλλά και ότι είναι καταδικασμένος να πολεμήσει.

Πέτρος Τατσόπουλος, Συγγραφέας


Μια τεχνολογική μηχανή γίνεται γέφυρα ανάμεσα στην δίψα για την ζωή και την ψυχική επιθυμία να αποδράσει κανείς στο Όνειρο. Η προσπάθεια για μικρές αναχωρήσεις της ψυχής από το σώμα, οδηγούν σε ονειρικά ταξίδια εναλλαγής ρόλων και συναισθημάτων, με απώτερο σκοπό την κατάκτηση των βαθύτερων εσωτερικών επιθυμιών.

Γιώτα Παππά, Εκπαιδευτικός - Δημοσιογράφος


Όταν μου ζητήθηκε να ζωγραφίσω το εξώφυλλο αυτού του βιβλίου, για να βοηθηθώ, άρχισα να το διαβάζω. Στην πραγματικότητα νόμιζα πως διάβαζα σενάριο ταινίας. Μιας έξυπνης, μαύρης κωμωδίας που κατέληξε σε ένα πολύ πρωτότυπο βιβλίο με απροσδόκητο τέλος. Δεν ήξερα τι θα είχε περισσότερο ενδιαφέρον, εξώφυλλο βιβλίου ή αφίσα κινηματογραφικής ταινίας.

Mοmα Stojanovic, Ζωγράφος - Εικονογράφος
Τίτλος βιβλίου:Ευτυχώς γύρισα και σήμερα
Υπότιτλος βιβλίου:Μυθιστόρημα
Εκδότης:Οσελότος
Συντελεστές βιβλίου:Βλαχάκος Στάθης Β. (Συγγραφέας)
ISBN:9789605646660
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2018
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες