Διδακτική μέθοδος Project

Θεωρητικές αρχές και πρακτική εφαρμογή: Δύο παραδείγματα στη λογοτεχνία στην προσχολική και δευτεροβάθμια εκπαίδευση
Εκδότης:
Ζήτη
Έτος:
2018
ISBN:
9789604565061
Σελίδες:
128
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Διδακτική μέθοδος Project
Τιμή εκδότη:€9,01
Η τιμή μας: €8,11
στο καλάθι
Διδακτική μέθοδος Project
Το βιβλίο αυτό αποτελείται από δύο μέρη. Στο Μέρος Α' ("Θεωρητικές αρχές") παρουσιάζονται τα θεωρητικά θεμέλια της διδακτικής μεθόδου Project: η εννοιολογική της οριοθέτηση, οι θεωρητικές της βάσεις και οι διδακτικές της αρχές, ο ρόλος του εκπαιδευτικού που υλοποιεί τη μέθοδο, ερευνητικά αποτελέσματα για τα οφέλη της εφαρμογής της μεθόδου, τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, τα σύγχρονα Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών που υποστηρίζουν τη μέθοδο.

Στο Μέρος Β' ("Πρακτική εφαρμογή") παρουσιάζονται αρχικά οι πρακτικές δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν κατά την εφαρμογή της, ένας αναλυτικός οδηγός εφαρμογής, προτεινόμενα εργαλεία για το στάδιο της αξιολόγησης των μαθητών (φάκελος εργασιών και ρούμπρικες), μία λίστα ελέγχου της συνολικής οργάνωσης και του συνολικού σχεδιασμού της μεθόδου, μία σύντομη αναφορά στη διδακτική της λογοτεχνίας και τέλος τα δύο προτεινόμενα παραδείγματα.

Το πρώτο παράδειγμα αφορά την εφαρμογή ενός διαθεματικού project στο νηπιαγωγείο, με εφαλτήριο ένα παραμύθι. Το δεύτερο παράδειγμα λαμβάνει χώρα στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στην Α' Λυκείου, που σύμφωνα με το Π.Σ. (2011) διδάσκεται με τη μέθοδο Project.
Τίτλος βιβλίου:Διδακτική μέθοδος Project
Υπότιτλος βιβλίου:Θεωρητικές αρχές και πρακτική εφαρμογή: Δύο παραδείγματα στη λογοτεχνία στην προσχολική και δευτεροβάθμια εκπαίδευση
Εκδότης:Ζήτη
Συντελεστές βιβλίου:Στύλα, Δέσποινα (Συγγραφέας)
Μιχαλοπούλου, Κατερίνα (Συγγραφέας)
ISBN:9789604565061
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2018
Κατηγορίες:Λογοτεχνία
Εκπαίδευση > Γενικά
Επιστήμες > Θεωρητικές > Παιδαγωγική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες