Αποκάλυψη του Ιωάννη, ιερατεία και σιωνισμός
"Αποκάλυψις Ιησού Χριστού, ήν έδωκεν αυτώ ο Θεός, δείξαι τοις δούλοις αυτού, ά δει γενέσθαι εν τάχει, και εσήμανεν αποστείλας δια του αγγέλου αυτού τω δούλω αυτού Ιωάννη, ός εμαρτύρησε τον λόγον του Θεού και την μαρτυρίαν Ιησού Χριστού, όσα είδε".
Με τον τρόπο αυτό ξεκινά το ιερό βιβλίο της Αποκαλύψεως του Αγίου Ιωάννη. Πρόκειται για το τελευταίο στη σειρά (και χρονολογικά) βιβλίο της Καινής Διαθήκης και, συνολικά, της Αγίας Γραφής. Συγγραφεύς του φέρεται να είναι ο ίδιος ο Ευαγγελιστής Ιωάννης, ο "αγαπημένος μαθητής" του Ιησού, ο οποίος συνέγραψε το θεόπνευστο αυτό έργο την περίοδο που ζούσε εξόριστος στη νήσο της Πάτμου (95 μ.Χ.).
Είναι όμως, ακόμα, και το πιο αμφιλεγόμενο βιβλίο της Βίβλου· έχει φανατικούς φίλους, αλλά ακόμη περισσότερους φανατικούς πολέμιους...

Γεωργουδής Παναγιώτης Ι.
Ο Παναγιώτης Γεωργουδής με καταγωγή από τα Κουλέντια Μονεμβασίας, γεννήθηκε το 1958 στη Νεάπολη Βοιών Λακωνίας. Από το 1978 ζει στο Ηράκλειο Κρήτης. Εργάστηκε δημοσιογραφικά στην «Ελευθεροτυπία» για 25 χρόνια στην οποία διετέλεσε προϊστάμενος του Γραφείου Κρήτης και στις εφημερίδες του Ηρακλείου, «Δημοκράτης», «Η Τόλμη», «Μεσόγειος». Συνεργάστηκε σε θέματα Πολιτισμού με τον αείμνηστο διευθυντή της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου, Νίκο Γιανναδάκη και τον Αντρέα Σαββάκη. Υπήρξε μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του 1ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Φιλοσοφίας που οργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου το 2006.
Εξέδωσε τις ποιητικές συλλογές, «Η Κίρκη», 2006, «Διαλεκτική του Λυρισμού», 2008, «Πέραν», 2011, από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης, οι οποίες πραγματοποίησαν επανεκδόσεις. Το «Πέραν» επανακυκλοφορεί για τρίτη φορά από τις εκδόσεις «Άπαρσις». Σε διεθνές Συνέδριο που πραγματοποίησε το 2015 η Περιφέρεια Κρήτης και το ίδρυμα Καψωμένου, παρουσιάστηκε η μελέτη του: «Η Δημοκρατία στην σκέψη του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου». Στο τρίτο Διαβαλκανικό Φιλολογικό Συνέδριο, παρουσίασε την μελέτη, «Ποίηση και ύπαρξη στον Πέτρινο Χρόνο του Γιάννη Ρίτσου, αξιακή αντιπαράθεση Χάιντεγκερ-Ρίτσου». Στο 4ο Διαβαλκανικό Φιλολογικό Συνέδριο εισηγήθηκε το θέμα: «Οι δύο πόλοι της Παγκοσμιοποίησης στην τραγωδία του Άγγελου Σικελιανού, «Ο Χριστός στη Ρώμη». Είναι ιδρυτικό μέλος του πολιτισμικού φορέα, «Συμπόσιο Πολιτισμού», το οποίο έχει πραγματοποιήσει 32 εκδηλώσεις με κορυφαίες προσωπικότητες της Τέχνης, της Επιστήμης, της Φιλοσοφίας και της Πολιτικής.
(Πηγή: "Εκδόσεις Παπαζήση", 2024)