Πληροφορική και εργατικό δίκαιο

16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εταιρείας Δικαίου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Εκδότης:
Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος:
2018
ISBN:
9789606225307
Σελίδες:
320
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Πληροφορική και εργατικό δίκαιο
Τιμή εκδότη:€42,00
Η τιμή μας: €37,80
Πληροφορική και εργατικό δίκαιο
Το παρόν έργο "Πληροφορική και Εργατικό Δίκαιο" αποτελεί τη σύνοψη των εισηγήσεων και των παρεμβάσεων του 16ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Εταιρείας Δικαίου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, το οποίο έλαβε χώρα στην Τρίπολη στις 7 Οκτωβρίου 2017.

Στο συνέδριο αυτό έλαβαν μέρος επιφανείς νομικοί καταθέτοντας την επιστημονική τους άποψη για το πώς και σε ποιο βαθμό έχουν επηρεαστεί και εξακολουθούν να επηρεάζονται οι εργασιακές σχέσεις από την ανάπτυξη της τεχνολογίας και της πληροφορικής, δίνοντας την ευκαιρία να αναπτυχθεί ένας γόνιμος διάλογος και να συναχθούν εποικοδομητικά πορίσματα. Συγκεκριμένα, εξετάστηκαν κρίσιμα και ενδιαφέροντα ζητήματα σχετικά με τη σχέση πληροφορικής και εργατικού δικαίου, την τηλεργασία, τα ζητήματα προστασίας των crowdworkers στην παροχή της ψηφιακής εργασίας, τον χρόνο εργασίας στην ψηφιακή εποχή, την ηλεκτρονική απασχόληση μισθωτού εκτός χρόνου εργασίας, τους κινδύνους για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων από τη χρήση συστημάτων πληροφορικής, την υγεία και ασφάλεια στην ψηφιακή εποχή, τις ρυθμίσεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων για τις εργασιακές σχέσεις, την πρόσβαση και τον έλεγχο του εργοδότη στους Η/Υ των εργαζομένων του, τον εργοδοτικό έλεγχο με ηλεκτρονικά τεχνικά μέσα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη σχέση εργασίας, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση της κοινωνικής ασφάλισης, τις επιπτώσεις των εξελίξεων στον κλάδο των ΤΠΕ στις αγορές εργασίας και τη σχέση ρομποτικής και δικαίου.

Στο τέλος της εκδήλωσης, απονεμήθηκε στον Ομότιμο Καθηγητή Εργατικού Δικαίου του ΑΠΘ, κ. Ι. Κουκιάδη, ο τίτλος του Επίτιμου Μέλους της ΕΔΕΚΑ από τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚΑ, τον Καθηγητή Εργατικού Δικαίου του ΕΚΠΑ, κ. Κ. Παπαδημητρίου.
Τίτλος βιβλίου:Πληροφορική και εργατικό δίκαιο
Υπότιτλος βιβλίου:16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εταιρείας Δικαίου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Εκδότης:Νομική Βιβλιοθήκη
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Παπαδημητρίου, Κώστας Δ., 1954- (Επιμελητής)
Στεργίου, Άγγελος (Εισηγητής)
Σταμπούλης, Μίλτος (Εισηγητής)
Σκανδάλης, Ιωάννης (Εισηγητής)
Παπαδημητρίου, Κώστας Δ., 1954- (Εισηγητής)
Λαδάς, Δημήτριος Ν. (Εισηγητής)
Ζωγραφόπουλος, Δημήτριος (Εισηγητής)
Ζέλιος, Όμηρος (Εισηγητής)
Γούλας, Δημήτριος (Εισηγητής)
Τσαντίλας, Πέτρος (Εισηγητής)
ISBN:9789606225307
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2018
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες