Εισαγωγή στη θεωρία και κριτική της παιδικής λογοτεχνίας

Σχολικής και προσχολικής
Εκδότης:
University Studio Press
Έτος:
2018
ISBN:
9789601223834
Σελίδες:
220
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Εισαγωγή στη θεωρία και κριτική της παιδικής λογοτεχνίας
Τιμή εκδότη:€16,00
Η τιμή μας: €16,00
Εισαγωγή στη θεωρία και κριτική της παιδικής λογοτεχνίας
Η παρούσα τρίτη έκδοση του βιβλίου Εισαγωγή στη θεωρία και κριτική της παιδικής λογοτεχνίας αποσκοπεί να ενσωματώσει βασικές ανακατατάξεις και νεότερες κατευθύνσεις της έρευνας πάνω στο παιδικό βιβλίο τόσο διεθνώς όσο και στην Ελλάδα. Η σύγχρονη θεωρία της παιδικής λογοτεχνίας έχει κάνει τις τελευταίες δεκαετίες αλματώδη πρόοδο, και είναι φυσικό ο σημερινός μελετητής να φιλοδοξεί να τις εισαγάγει, να τις συγκρίνει και να τις συνδυάσει με τις δικές του θεωρητικές ανησυχίες.

Το βιβλίο αυτό είναι ένα είδος εγχειριδίου, με ξεκάθαρα χρηστικό χαρακτήρα που εκθέτει με συνοπτικό τρόπο τα βασικά θεωρητικά ζητήματα που απασχολούν τη σύγχρονη έρευνα της παιδικής λογοτεχνίας. Άπτεται διαχρονικών ερωτημάτων όπως "τι είναι το παιδί", "ποια είναι τα χαρακτηριστικά του που το διαφοροποιούν από τους ενήλικους", "εάν αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά καθορίζουν τις αναγνωστικές του προτιμήσεις και τι γνωρίζουμε για αυτές", τα οποία τροφοδοτούν και ανατροφοδοτούν γενικά τη συζήτηση για την παιδική λογοτεχνία και γενικότερα για το παιδικό βιβλίο.

Η περιήγηση σε ζητήματα θεωρητικά παρακολουθεί την ιστορική τους εξέλιξη καθώς και την ειδολογική κατηγοριοποίησή τους, κάνοντας κατ΄αυτόν τον τρόπο το βιβλίο ευσύνοπτο, επιστημονικά τεκμηριωμένο αλλά και προσιτό σε ένα ειδικότερο κοινό, δηλαδή φοιτητές και φοιτήτριες Τμημάτων Εκπαίδευσης για την Προσχολική Ηλικία και Δημοτικής Εκπαίδευσης, δασκάλους, νηπιαγωγούς και βιβλιοθηκάριους, καθώς επίσης και σε κάθε αναγνώστη που ανακάλυψε ή ψάχνει να ανακαλύψει την απόλαυση στις ιστορίες για παιδιά.
Τίτλος βιβλίου:Εισαγωγή στη θεωρία και κριτική της παιδικής λογοτεχνίας
Υπότιτλος βιβλίου:Σχολικής και προσχολικής
Εκδότης:University Studio Press
Συντελεστές βιβλίου:Κανατσούλη, Μένη Δ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789601223834
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2018
Σημείωση:Έκδοση αναθεωρημένη & επικαιροποιημένη.
Κατηγορίες:Παιδικά - Εφηβικά > Παιδική Λογοτεχνία Θεωρία και Δοκίμια
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες