Σύντομη ιστορία της βυζαντινής ιστορίας 4ος αι. - 1204

Εκδότης:
Εντός
Έτος:
2018
ISBN:
9789606140082
Σελίδες:
304
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Σύντομη ιστορία της βυζαντινής ιστορίας 4ος αι. - 1204
Τιμή εκδότη:€16,00
Η τιμή μας: €14,40
στο καλάθι
Σύντομη ιστορία της βυζαντινής ιστορίας 4ος αι. - 1204
Το βιβλίο φωτίζει τις ιδιαίτερες πτυχές της βυζαντινής ιστορίας και αναδεικνύει την εξέλιξη που δέχτηκε η βυζαντινή αυτοκρατορία στο κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό πεδίο.

Ο συγγραφέας με ερευνητικό εργαλείο τον ιστορικό υλισμό και με διεισδυτική ματιά σ' όλο το φάσμα της εξέλιξης παραγωγικών δυνάμεων-παραγωγικών σχέσεων, κατορθώνει ν' αποδώσει ιστορικά την ουσία της μακράς αυτής περιόδου και μάλιστα με θαυμαστά συνοπτικό τρόπο.

Δεν είναι μια τετριμμένη φτωχή "ιστορία αυτοκρατόρων", αλλά μια ολοκληρωμένη μελέτη των κοινωνικών-ταξικών συγκρούσεων που σφράγισαν αυτή την εποχή.

Ο αναγνώστης παρακολουθεί το πώς η εκχριστιανισμένη δουλοκτητική ανατολική ρωμαϊκή αυτοκρατορία πέρασε βαθμιαία και διαμέσου του colonatus από τη δουλοκτητική κοινωνία (4ος-7ος αι.) στην εποχή της κυριαρχίας της ελεύθερης εργασίας (7ος-9ος αι.). Και πώς από εκεί, προς μια ημιτελή φεουδαρχική παραγωγή και κοινωνία διατηρώντας όμως τους παροίκους προσδεδεμένους στη γη. Ενώ θα κατανοήσει παράλληλα και τους ανασχετικούς παράγοντες που εμπόδιζαν αυτή την ατελή βυζαντινή φεουδαρχοποίηση να ολοκληρωθεί (μέσα 9ου-13ος αι.) έως το έτος 1204.
Η έκδοση αυτή απευθύνεται στο ευρύ αναγνωστικό κοινό, όσο και στον πιο απαιτητικό ερευνητή -μελετητή της βυζαντινής ιστορίας.
Τίτλος βιβλίου:Σύντομη ιστορία της βυζαντινής ιστορίας 4ος αι. - 1204
Εκδότης:Εντός
Συντελεστές βιβλίου:Λουγγής, Τηλέμαχος Κ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789606140082
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2018
Κατηγορίες:Ιστορία > Ρωμαική, Βυζαντινή και Οθωμανική Αυτοκρατορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες