Οι Ρωμαίοι

Εκδότης:
Οδυσσέας
Έτος:
2008
ISBN:
9789602105320
Σελίδες:
748
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Οι Ρωμαίοι
Τιμή εκδότη:€47,70
Η τιμή μας: €42,93
στο καλάθι
Οι Ρωμαίοι
Πόσα γνωρίζουμε για την καθημερινή ζωή των Ρωμαίων από τα μέχρι σήμερα τεκμηριωμένα ιστορικά κείμενα; Πόσα γραφικά και παράλογα διαδραματίζονταν καθημερινά στην πρωτεύουσα της ισχυρής Αυτοκρατορίας;

Γιατί οι μηχανικοί «έκλεβαν» κίονες, τι διαπραγματεύονταν τα πυροσβεστικά σώματα των πατρικίων στα φλεγόμενα ξύλινα σπίτια, σε τι ωφελήθηκε διοικητικά ο ελλαδικός χώρος από την καλλιτεχνική περιοδεία του Νέρωνα, και πόσα μετάλλια και βραβεία απέσπασε από τις παραστάσεις του πριν καν διαγωνισθεί, ποιος Ρωμαίος αυτοκράτορας είπε «τι καλλιτέχνη χάνει ο κόσμος!» ξεψυχώντας;

H ιστορία των Ρωμαίων από την ίδρυση της Ρώμης μέχρι την κατάρρευση της αυτοκρατορίας με τον θάνατο του αυτοκράτορα Μαυρίκιου (602 μ.Χ.).

Στο βιβλίο υιοθετείται μια πολυπολιτισμική οπτική και ενσωματώνεται η πρόσφατη έρευνα που άλλαξε τις αντιλήψεις για τη δημιουργία και την ανάπτυξη της Ρώμης έθεσε την ιστορία της ύστερης ρωμαϊκής αυτοκρατορίας κάτω από ένα εντελώς νέο φως από πολιτική, κοινωνική, οικονομική και πολιτισμική άποψη.

Επίσης, τονίζεται η αλληλεπίδραση Ρωμαίων και μη Ρωμαίων, με έμφαση στους Έλληνες, τους Ετρούσκους και τους Φοίνικες και εξετάζεται ο ρόλος που έπαιξαν οι ανατολικές επαρχίες και τα βασίλεια στη μεταγενέστερη ιστορία της αυτοκρατορίας.

Προπάντων όμως δίνεται έμφαση στον λαό μέσα στο ευρύτερο ιστορικό πλαίσιο, αφού αυτός είναι που δημιουργεί αλλά και βιώνει την ιστορία. Έτσι, διάφορες κοινωνικές ομάδες, όπως οι γυναίκες, οι δούλοι, οι απλοί πολίτες και οι υπήκοοι των επαρχιών μελετώνται εξίσου με τους επιφανείς άνδρες που μονοπωλούσαν μέχρι σήμερα το ενδιαφέρον των ιστορικών.
Τίτλος βιβλίου:Οι Ρωμαίοι
Τίτλος πρωτότυπου:A History of the Roman People
Εκδότης:Οδυσσέας
Συντελεστές βιβλίου:Yeo, Cedric A. (Συγγραφέας)
Heichelheim, Fritz M. (Συγγραφέας)
Ward, Allen M. (Συγγραφέας)
Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Σαμπεθάι, Ντινά (Μεταφραστής)
ISBN:9789602105320
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2008
Κατηγορίες:Ιστορία > Ρωμαική, Βυζαντινή και Οθωμανική Αυτοκρατορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες