Χρήμα και Χρηματοπιστωτικό Σύστημα

Εκδότης:
Broken Hill Publishers Ltd
Έτος:
2017
ISBN:
9789963274765
Σελίδες:
632
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Χρήμα και Χρηματοπιστωτικό Σύστημα
Τιμή εκδότη:€65,00
Η τιμή μας: €61,75
Χρήμα και Χρηματοπιστωτικό Σύστημα
Το παρόν βιβλίο αποτελείται από 13 κεφάλαια. Σε κάθε κεφάλαιο υπάρχουν παραδείγματα, ερωτήσεις και ασκήσεις, που βοηθούν στην καλύτερη κατανόηση της ύλης που έχει αναπτυχθεί σε κάθε κεφάλαιο.

Στο πρώτο κεφάλαιο, γίνεται μια σύντομη παρουσίαση των βασικών εννοιών και του ρόλου που διαδραματίζει το χρήμα στη σύγχρονη οικονομία.

Στο δεύτερο κεφάλαιο, αναλύεται η διαδικασία που η κεντρική τράπεζα δημιουργεί πρωτογενές χρήμα καθώς και ο τρόπος που οι εμπορικές τράπεζες δημιουργούν λογιστικό χρήμα.

Στο τρίτο κεφάλαιο, αναλύονται οι λόγοι που οι φορείς της οικονομικής δραστηριότητας (νοικοκυριά και επιχειρήσεις) επιθυμούν να διακρατούν ένα μέρος της περιουσίας τους υπό τη μορφή ρευστών διαθεσίμων καθώς και τους παράγοντες που προσδιορίζουν τη πραγματική ζήτηση χρήματος στην οικονομία. Στο κεφάλαιο αυτό, επίσης, εξηγείται η ισορροπία στην αγορά χρήματος καθώς και το επίπεδο ισορροπίας του επιτοκίου.

Στο τέταρτο κεφάλαιο, παρουσιάζονται τα εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει μία κεντρική τράπεζα στην άσκηση της νομισματικής πολιτικής.

Στο πέμπτο κεφάλαιο, αναλύεται ο μηχανισμός μετάδοσης της νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής τόσο στην πραγματική οικονομία όσο και στην αγορά χρήματος.

Στο έκτο κεφάλαιο, αναλύεται ο ρόλος, η δομή και η σημασία του χρηματοπιστωτικού συστήματος στη διαδικασία της μετατρεψιμότητας των αποταμιεύσεων σε δανειακό κεφάλαιο και παρουσιάζονται οι κυριότερες χρηματοοικονομικές αγορές που αποτελούν πηγές άντλησης κεφαλαίων.

Στο έβδομο κεφάλαιο, αναλύονται τα βασικά χαρακτηριστικά των τραπεζικών ιδρυμάτων και οι παράγοντες που προσδιορίζουν την αποδοτικότητά τους.

Στο όγδοο κεφάλαιο, γίνεται μια εννοιολογική παρουσίαση της πίστης και των διαφόρων διακρίσεων των επιτοκίων.

Στο ένατο κεφάλαιο αναλύονται τα αξιόγραφα της χρηματαγοράς και κεφαλαιαγοράς και εξηγείται πως γίνεται η αποτίμηση της αξίας τους στην πρωτογενή και δευτερογενή αγορά.

Στο δέκατο κεφάλαιο αναλύονται οι διαφορές μεταξύ των εννοιών κίνδυνος και αβεβαιότητα.

Στο ενδέκατο κεφάλαιο, εξετάζονται οι παράγοντες που καθορίζουν τις συναλλαγματικές ισοτιμίες και εξηγείται η έννοια της άμεσης και έμμεσης συναλλαγματικής ισοτιμίας.

Στο δωδέκατο κεφάλαιο, παρουσιάζεται η θεωρία της Ισοδυναμίας των Αγοραστικών Δυνάμεων, η οποία εξηγεί τις μακροπρόθεσμες δια- κυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών και αναλύεται η έννοια της πραγματικής συναλλαγματικής ισοτιμίας, η οποία δείχνει κατά πόσο ένα νόμισμα είναι ανατιμημένο ή υποτιμημένο. Τέλος

Το δέκατο τρίτο κεφάλαιο ασχολείται με την ανάλυση των βασικών χαρακτηριστικών των κύριων καθεστώτων συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Σε κάθε σελίδα, οι βασικές έννοιες (όροι κλειδιά) τοποθετούνται σε πλαίσιο για να βοηθηθούν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες στην ταξινόμηση και κατανόηση της ύλης.
Τίτλος βιβλίου:Χρήμα και Χρηματοπιστωτικό Σύστημα
Εκδότης:Broken Hill Publishers Ltd
ISBN:9789963274765
Στοιχεία έκδοσης: 2017, 2η έκδοση
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες