Ποινολογία - σωφρονιστική

Εκδότης:
Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος:
2018
ISBN:
9789606222955
Σελίδες:
264
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ποινολογία - σωφρονιστική
Τιμή εκδότη:€37,00
Η τιμή μας: €33,30
στο καλάθι
Ποινολογία - σωφρονιστική
Το παρόν έργο έχει ως αντικείμενο την Ποινολογία και τη Σωφρονιστική. Τα ζητήματα της εγκληματοποίησης, των κυρώσεων και του τρόπου αντιμετώπισης και μεταχείρισης των δραστών έχουν απασχολήσει όλες τις οργανωμένες κοινωνίες και αποτελούν αντικείμενο τόσο θεωρητικής ενασχόλησης όσο και πρακτικής εφαρμογής. Σήμερα το σωφρονιστικό σύστημα κατέχει κυρίαρχη θέση όχι μόνο στον επιστημονικό αλλά και στον πολιτικό λόγο, κυρίως λόγω των οξύτατων αδιεξόδων στα οποία έχει οδηγηθεί ο θεσμός της φυλακής και της διαφαινόμενης τάσης εφαρμογής κατασταλτικών πολιτικών, οι οποίες συχνά οδηγούν σε παραβιάσεις δικαιωμάτων, ακόμη και σε δημοκρατικά κράτη.

Στην αρχή του έργου εξετάζονται οι ποινικές κυρώσεις ("εγκληματοποίηση" των συμπεριφορών, ιστορική εξέλιξη, εξέλιξη στον ελληνικό χώρο), η κοινωνική αντίδραση κατά του εγκληματία και η αντεγκληματική πολιτική, οι νεότερες τάσεις του σωφρονισμού, ο εγκληματίας "ως αντικείμενο μεταχείρισης" και ο θεσμός της φυλακής. Ακολούθως αναλύονται τα σωφρονιστικά συστήματα (κοινοβιακό σύστημα, απομονωτικό ή πενσυλβανικό σύστημα, μικτό ή ωβούρνειο σύστημα, προοδευτικό ή ιρλανδικό σύστημα), η εξέλιξη και το σύστημα οργάνωσης των ελληνικών φυλακών, ο σωφρονισμός των καταδίκων (κλειστό περιβάλλον - συνέπειες εγκλεισμού, ελεύθερο περιβάλλον), η προσωρινή κράτηση, ο έλεγχος του σωφρονιστικού συστήματος, το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης, οι εναλλακτικοί τρόποι έκτισης των στερητικών των ελευθερίας ποινών (κοινωφελής εργασία, κατ’ οίκον περιορισμός με ηλεκτρονική επιτήρηση) και η μετασωφρονιστική αρωγή.

Το έργο ολοκληρώνεται με την παράθεση των συμπερασμάτων της συγγραφέως, πλούσια βιβλιογραφία και παράρτημα νομοθετικών κειμένων.
Τίτλος βιβλίου:Ποινολογία - σωφρονιστική
Εκδότης:Νομική Βιβλιοθήκη
Συντελεστές βιβλίου:Χάιδου, Ανθοζωή (Συγγραφέας)
ISBN:9789606222955
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2018
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες