Η γενική συνέλευση των μετόχων της ΑΕ

Ερμηνεία άρθρων 25-35γ Κωδ. Ν 2190/1920
Εκδότης:
Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος:
2018
ISBN:
9789605625504
Σελίδες:
552
Η γενική συνέλευση των μετόχων της ΑΕ
Τιμή εκδότη:€69,00
Η τιμή μας: €62,10
στο καλάθι
Η γενική συνέλευση των μετόχων της ΑΕ
Το παρόν βιβλίο "Η Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΑΕ" περιλαμβάνει εισαγωγικές έννοιες, ερμηνεία και νομολογία των άρθρων 25-35γ του ΚΝ 2190/1920.

Η γενική συνέλευση των μετόχων αποτελεί απαραίτητο δομικό στοιχείο της σταθερής οργάνωσης και το ανώτατο (βουλητικό) όργανο του νομικού προσώπου της εταιρίας. Συγχρόνως ασκεί εταιρική διοίκηση (διαχείριση) και κατά τούτο οι σχετικές αποφάσεις της εντάσσονται στον σκοπό της εταιρίας και νοηματοδοτούνται από αυτόν. Μολονότι το νομικό καθεστώς της γενικής συνέλευσης των μετόχων και των μελών της διαφέρει ουσιωδώς από εκείνο της διοίκησης της ΑΕ και των μελών της, εντούτοις τα μέλη της δεσμεύονται να δρουν με βάση προκαθορισμένους κανόνες και να εντάσσουν τη δραστηριότητά τους στην επιδίωξη του εταιρικού σκοπού. Έτσι το δίκαιο της γενικής συνέλευσης της ΑΕ αντιμετωπίζεται και ως ένα απολύτως απαραίτητο και ιδιαίτερα σημαντικό σύστημα κατ’ ιδίαν κανόνων για τον σχηματισμό της ψυχολογικά ελλείπουσας εταιρικής βούλησης προς διαχείριση των εταιρικών υποθέσεων χάριν του εταιρικού σκοπού, που είναι και κοινός σκοπός των εταίρων.

Λόγω της ιδιαίτερης σπουδαιότητας του εταιρικού αυτού οργάνου, καταβλήθηκε προσπάθεια ώστε η ερμηνεία των άρθρων για τη γενική συνέλευση να γίνει με συστηματικό και συνεκτικό τρόπο. Ιδιαίτερη μέριμνα δόθηκε για την ερμηνεία και ένταξη του νέου κυρωτικού δικαίου των άρθρων 35α-35γ στο ισχύον σύστημα κυρώσεων του εταιρικού δικαίου από μια διαφορετική προσέγγιση. Τούτο ισχύει ειδικότερα όσον αφορά την ερμηνεία του άρθρου 35γ για τις ανυπόστατες αποφάσεις. Η ερμηνεία των διατάξεών του γίνεται αδύνατη χωρίς την συστηματική αναδρομή στην ερμηνεία των άρθρων 35α και 35β και τη γενική διδασκαλία περί ελαττωματικών δικαιοπραξιών.

Το βιβλίο περιλαμβάνει βιβλιογραφία (ελληνική και αλλοδαπή) και αλφαβητικό ευρετήριο. Αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για φοιτητές, δικηγόρους και για όλους όσους ασχολούνται με το εταιρικό δίκαιο.
Τίτλος βιβλίου:Η γενική συνέλευση των μετόχων της ΑΕ
Υπότιτλος βιβλίου:Ερμηνεία άρθρων 25-35γ Κωδ. Ν 2190/1920
Εκδότης:Νομική Βιβλιοθήκη
Συντελεστές βιβλίου:Μάρκου, Ιωάννης Π. (Συγγραφέας)
ISBN:9789605625504
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2018
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες