Gastronomicon

Culinary Art in Ancient Greece
Εκδότης:
Έναστρον
Έτος:
2017
ISBN:
9789606250026
Σελίδες:
284
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Gastronomicon
Τιμή εκδότη:€25,00
Η τιμή μας: €22,50
στο καλάθι
Gastronomicon
Τι περιλάμβανε η διατροφή στην αρχαιότητα; Τι έτρωγαν, πώς και γιατί το διάλεγαν; Ήταν τυχαίες οι διατροφικές επιλογές ή μήπως αποτελούσαν μέρος τόσο της κουλτούρας και του πολιτισμού όσο και της ιατρικής;

Ο Γιώργος Ηλιόπουλος στο βιβλίο "Γαστρονομική τέχνη της μαγειρικής στην Αρχαία Ελλάδα" δίνει απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα καταγράφοντας τη γαστρονομική διαδρομή της κοινωνίας επί μία σχεδόν χιλιετία, από τον Όμηρο έως τον Αθήναιο. Ήδη από τότε, ο ελληνικός κόσμος συνδέει την διατροφή με την ιατρική, δημιουργώντας την διατροφολογία, με απόψεις που εκτίθενται σε αποκαλυπτικά συγγράμματα. Διαθέτει εξαιρετικά εγχειρίδια μαγειρικής, ιδρύει σχολές μαγείρων και ασχολείται σχεδόν εξειδικευμένα με πλούσιες και περίτεχνες συνταγές, χαρακτηριστικά που προκαλούν έκπληξη και απορία.

Οι 57 συνταγές που παρατίθενται, ένα μικρό αλλά άρτιο μέρος μιας τεράστιας συνταγογραφίας, αποκαλύπτουν στον αναγνώστη τις έρευνες του ελληνικού κόσμου στο δαιδαλώδη χώρο των γεύσεων και των συνδυασμών τους. Παράλληλα εκτίθεται ο τρόπος παρουσίασης των εδεσμάτων, η επιλογή των κατάλληλων σκευών, η προπαρασκευή και η προετοιμασία δείπνων και συμποσίων, η διακόσμηση των χώρων, η αναζήτηση των σωστών κρασιών, η επιμονή στις παλαιώσεις, η σχολαστική εμμονή στις λεπτομέρειες και γενικά ένα εθιμικό πλαίσιο σχετικό με την διατροφή που εγγίζει τα όρια μίας κοινωνικής τυπολατρείας.
Τίτλος βιβλίου:Gastronomicon
Υπότιτλος βιβλίου:Culinary Art in Ancient Greece
Τίτλος πρωτότυπου:Γαστρονομικόν: Η τέχνη της μαγειρικής στην αρχαία Ελλάδα
Εκδότης:Έναστρον
Συντελεστές βιβλίου:Ηλιόπουλος Γιώργος Ζ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789606250026
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2017
Κατηγορίες:Μαγειρική
Μαγειρική > Παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική
Ιστορία > Ελληνική Ιστορία > Αρχαία Ελληνική Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες