Metallica

Εκδότης:
Οδός Πανός
Έτος:
2008
ISBN:
9789608378698
Σελίδες:
123
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Metallica
Τιμή εκδότη:€12,00
Η τιμή μας: €10,80
στο καλάθι
Metallica
Και μόνο από το όνομα τους καταλαβαίνει κανείς πως η μουσική που παίζουν δεν μοιάζει μ' εκείνες που ακούγονται σε lounge χώρους, όπου οι θαμώνες περιφέρονται νωχελικά, όταν δεν ξαπλώνουν στους αναπαυτικούς καναπέδες, ρουφώντας ηδονικά κάποιο κοκτέιλ.

Οι Metallica παίζουν παθιασμένο heavy metal και πρόκειται, ίσως, για το τελευταίο μεγάλο συγκρότημα του είδους. Στην υποκατηγορία του thrash metal συγκαταλέγονται στους τέσσερις γίγαντες μαζί με τους Slayer, Antrhax και Megadeth.

Ιδρύθηκαν το 1981 στο Λος Άντζελες, όταν ο ντράμερ Lars Ulrich έβαλε μια αγγελία σε περιοδικό, στην οποία απάντησε ο James Hetfield. Μαζί με άλλα δυο μέλη, δεν άργησαν να γίνουν γνωστοί για τις σπουδαίες ζωντανές εμφανίσεις τους, που υπήρξαν ανέκαθεν συμπαγείς, παρά τις αρκετές ανακατατάξεις. Η σημαντικότερη από αυτές ίσως ήταν η βίαιη αντικατάσταση του κιθαρίστα Dave Mustaine, που σχημάτισε τους Megadeth, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια έχθρα μεταξύ των δυο συγκροτημάτων για αρκετά χρόνια. Τη θέση του πήρε ο Kirk Hammett. Ακολούθησε το κενό που προκάλεσε ο τραγικός θάνατος του μπασίστα Cliff Burton σε τροχαίο και η αναπλήρωση του από τον Jason Newsted. Όταν ο τελευταίος αποχώρησε πολλά χρόνια αργότερα, τη θέση του πήρε ο Robert Trujillo.

Την αλλαγή της μουσικής κατεύθυνσης με την προσθήκη στοιχείων από την κάντρι, τα μπλουζ και αργότερα τη μουσική folk, ακολούθησε και αυτή του image με κοντοκουρεμένα μαλλιά, eyeliner και κοστούμια, ενώ είναι αλήθεια πως η εξέλιξη του συγκροτήματος δεν χαιρετίστηκε πάντα με ενθουσιασμό.

Ωστόσο, οι επιτυχίες συνέχισαν να έρχονται με συνολικές πωλήσεις που ξεπερνάνε τα 90 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως (125 εκ. σύμφωνα με άλλες πηγές), 57 εκ. από τα οποία μετρήθηκαν στις ΗΠΑ καθιστώντας τους το πιο πετυχημένο thrash metal συγκρότημα εκεί. Οι Metallica κέρδισαν επτά βραβεία Grammy και ανέβηκαν τέσσερις φορές στην κορυφή των album chart του Billboard.
[...]

(απόσπασμα από το βιβλίο)
Τίτλος βιβλίου:Metallica
Εκδότης:Οδός Πανός
Συντελεστές βιβλίου:Κοντόπουλος Βασίλης (Συγγραφέας)
Κοντόπουλος Βασίλης (Μεταφραστής)
ISBN:9789608378698
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2008
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Μαρτυρίες - Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες - Ντοκουμέντα
Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Μουσική - Τραγούδι
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες