"Ω, Άγιε αιθέρα…"
Η μοναδική ιστορία της ελληνικής ραδιοφωνίας παρουσιασμένη για πρώτη φορά σε ένα μνημειώδες εικονογραφημένο λεύκωμα από έναν "αυτόπτη μάρτυρα", έναν άνθρωπο του ραδιοφώνου, τον συγγραφέα, σκηνοθέτη, αρθρογράφο, κριτικό θεάτρου, παραγωγό και εκδότη θεατρικών περιοδικών Γιώργο Χατζηδάκη. Η περιπέτεια της ραδιοφωνίας στη χώρα μας παρουσιάζεται ανάγλυφα χωρισμένη σε τέσσερις μεγάλες ενότητες με πρωτότυπο οπτικό αρχειακό υλικό. Ξεκινώντας χρονικά από την Προϊστορία (1900-1935) και συνεχίζοντας με τις Αφετηρίες σε σταθερά πεδία (1936-1950) και μεταπολεμικά με την ενότητα Μετά το χρυσό Ιωβηλαίο (1951-1990) η εξιστόρηση κλείνει με μαρτυρίες πρωταγωνιστών της τελευταίας, σύγχρονης περιόδου της ελεύθερης ραδιοφωνίας και των σταθμών του ίντερνετ στην Αποφώνηση (1991-2015) και κείμενα των: Αντώνη Ανδρικάκη, Κώστα Γιαλίνη, Αλέξανδρου Γρηγοριάδη, Λήδας Δημητρίου, Μιλτιάδη Έβερτ, Οδυσσέα Ιωάννου, Νόνης Καραγιάννη, Άκη Κοσώνας, Ρούσσου Κούνδουρου, Στέφανου Ληναίου, Μιχάλη Μεσσήνη, Γιώργου Μητρόπουλου, Μαργαρίτας Μυτιληναίου, Παύλου Ναθαναήλ, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Γιώργου Παπαστεφάνου, Ηρακλή Πετμεζά, Γιάννη Τζανετάκου, Πάνου Χρυσοστόμου.
"Σήμερα που ζούμε σε έναν ορυμαγδό εκπομπών, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών, και σε μια ανεμοθύελλα συχνοτήτων, όπου οι πάσης φύσεως σταθμοί σωρεύονται ο ένας πάνω στον άλλο και οι εκπομπές τους συγχέονται και εμπλέκονται, είναι δύσκολο να φανταστούμε πως υπήρξε μια εποχή που ο αιθέρας δεν είχε αποκαλύψει ακόμα τις μαγικές του ιδιότητες. Όλη αυτή η περιπετειώδης εποποιία, που διαπέρασε και συνδέθηκε με όσα γεγονότα σημάδεψαν τα παλαιότερα αλλά κυρίως τα πρόσφατα χρόνια της εθνικής μας ζωής, εξιστορείται στιςσελίδες αυτού του έργου."
(σχολιάζει ο συγγραφέας στο οπισθόφυλλο)

Λουκόπουλος Κωνσταντίνος Χ.
Ο Κωνσταντίνος Χ. Λουκόπουλος γεννήθηκε στην Ελευσίνα το 1965. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης στο ΕΚΠΑ. Ποιήματά του και πεζά έχουν δημοσιευτεί σε έντυπα [Πολιτιστική (1984, 1985), Ρεύματα (1992), Οροπέδιο (2018)] καθώς και σε διαδικτυακά περιοδικά (bibliotheque, Ποιείν, Bακχικόν, Στάχτες, Περί Ου,) στον τόμο "Η τέχνη του Γράφειν" (Καστανιώτης - 1993), στους συλλογικούς τόμους της διαδικτυακής ομάδας CRAFT ("CRAFTBOOK I" (Γαβριηλίδης - 2013), "CRAFTBOOK II - Ετερότητα" (μικρές εκδόσεις - 2015), στις ανθολογίες "DiPgeneration" (Θράκα - 2016, Μανδραγόρας - 2018). Κείμενά του στοιχειοθέτησαν την παράσταση των Αισχυλείων 2017, Επιτάφιος εν Ελευσίνι, σε σκηνοθεσία Χρήστου Δήμα με τη συμμετοχή της Λαϊκής Ορχήστρας Μίκης Θεοδωράκης. Στη συνέχεια εκδόθηκαν υπό την αιγίδα του Π.Α.Κ.Π.Π.Α. Ελευσίνας, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της πρωτοβουλίας Ελευσίνα 2021 - Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, μαζί με την ομώνυμη ποιητική συλλογή (μικρές εκδόσεις - 2018) και το DVD της παράστασης. Υπήρξε -για μεγάλο χρονικό διάστημα- συγγραφέας βιβλίων Φυσικής στις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα και Έναστρον. Εργάζεται ως καθηγητής Φυσικής σε φροντιστήρια. Διατηρεί το ιστολόγιο: Έλευσις, ένα ταπεινό ενδιαίτημα αθανασίας.
(Πηγή: "Έναστρον Εκδόσεις", 2023)