Η μέτρηση της κοινής γνώμης

Εκδότης:
Εκδόσεις Παπαδόπουλος
Έτος:
2017
ISBN:
9789605697877
Σελίδες:
112
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η μέτρηση της κοινής γνώμης
Τιμή εκδότη:€11,99
Η τιμή μας: €10,79
στο καλάθι
Η μέτρηση της κοινής γνώμης
Μπορούμε να ερευνήσουμε την άποψη του κοινού για διάφορα θέματα; Μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα για τη γνώμη που επικρατεί στον πληθυσμό έχοντας μόνον τα δεδομένα που μας προσφέρει ένα "δείγμα" λίγων ατόμων; Μπορούμε να καταγράψουμε χωρίς λάθη τις απαντήσεις 1.000 ατόμων; Μπορούμε να εκτιμήσουμε περίπλοκες συμπεριφορές και απόψεις εκατομμυρίων πολιτών στηριζόμενοι σε ένα "δείγμα";

Το παρόν βιβλίο μάς εισάγει στα μεθοδολογικά χαρακτηριστικά των ερευνών κοινής γνώμης. Περιγράφει τις βασικές μεθόδους συλλογής δεδομένων, τη συγκρότηση του ερωτηματολογίου και την επιλογή του δείγματος ως μία διαδικασία πολλαπλών βηματισμών.

Όμως, κάθε βήμα συνοδεύεται και από την πιθανότητα κάποιου σφάλματος. Έτσι, κάθε έρευνα αποτελεί μία συνεχή άσκηση, με τη συνολική της ποιότητα να κρίνεται από τον βαθμό κατά τον οποίο οι ερευνητές που έχουν την ευθύνη διεξαγωγής της περιορίζουν τα σφάλματά της.

Οι έρευνες είναι χρήσιμες, με την προϋπόθεση ότι θα είμαστε προσεκτικοί και ακριβείς στην ερμηνεία των αποτελεσμάτων τους. Στόχος του βιβλίου είναι να απαντήσει σε συχνά ερωτήματα, να δείξει τις δυνατότητες και να επισημάνει τους περιορισμούς των ερευνών κοινής γνώμης.
Τίτλος βιβλίου:Η μέτρηση της κοινής γνώμης
Εκδότης:Εκδόσεις Παπαδόπουλος
Συντελεστές βιβλίου:Σιάκας, Γιώργος (Συγγραφέας)
ISBN:9789605697877
Σειρά εκδότη:Μικρές Εισαγωγές
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2017
Σημείωση:Πρόλογος: Νίκος Μαραντζίδης.
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Κοινωνιολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες