Η ορθογραφία των καταλήξεων

Μια νέα γλωσσολογική προσέγγιση εμπλουτισμένη με διευκολυντικές μνημονικές τεχνικές
Εκδότης:
Κοράλι - Γκέλμπεσης Γιώργος
Έτος:
2007
ISBN:
9789608028449
Σελίδες:
285
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η ορθογραφία των καταλήξεων
Τιμή εκδότη:€20,29
Η τιμή μας: €18,26
στο καλάθι
Η ορθογραφία των καταλήξεων
Στο βιβλίο "Η ορθογραφία των καταλήξεων" παρουσιάζονται οι τεχνικές διδασκαλίας της ορθογραφίας των καταλήξεων, που αποτελούν ένα μέρος του γλωσσολογικού Προγράμματος που ακολουθούμε κατά τη διάρκεια των συνεδριών αντιμετώπισης της Δυσλεξίας και της Δυσορθογραφίας.
Παρουσιάζουμε, τα πιο συνηθισμένα Παραγωγικά Μορφήματα (από αυτά που έχουν «δύσκολη» ορθογραφία) με έναν τρόπο βασισμένο μεν στη σύγχρονη Γλωσσολογία, αλλά και εμπλουτισμένο με πολλές μνημονικές τεχνικές για την απομνημόνευση της ορθογραφίας τους. Οι τεχνικές μας αφορούν σε μια ειδική κατηγοριοποίηση των Μορφημάτων της ελληνικής γλώσσας, πολύ διαφορετική από την παραδοσιακή, που έγινε με γνώμονα την ορθογραφία αλλά και τη διευκόλυνση για την ανάπτυξη ισχυρών συνειρμών που να οδηγούν εύκολα στην ορθογραφημένη γραφή. Το Πρώτο Μέρος του βιβλίου απευθύνεται στον εκπαιδευτικό. Αφού εκείνος πρώτα αποκτήσει συνολική εικόνα της μεθόδου και των τεχνικών, θα πρέπει κατόπιν να κάνει κατάλληλες προσαρμογές για να επιτύχει την εξατομίκευση του προγράμματος με βάση τις ιδιαιτερότητες κάθε μαθητή. Το Δεύτερο Μέρος απευθύνεται κυρίως στα παιδιά. Παρουσιάζει τα ίδια Μορφήματα και τις περισσότερο συνηθισμένες από τις μνημονικές τεχνικές του πρώτου μέρους με παραστατικό τρόπο και ελκυστικά χρώματα για να διευκολύνει την απομνημόνευση.
Τίτλος βιβλίου:Η ορθογραφία των καταλήξεων
Υπότιτλος βιβλίου:Μια νέα γλωσσολογική προσέγγιση εμπλουτισμένη με διευκολυντικές μνημονικές τεχνικές
Εκδότης:Κοράλι - Γκέλμπεσης Γιώργος
Συντελεστές βιβλίου:Μαυρομμάτη, Δώρα Δ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789608028449
Στοιχεία έκδοσης: 2007
Σημείωση:Copyright: "Lexis", Αστική επιστημονική, μη κερδοσκοπική, εταιρεία αναπτυξιακών μαθησιακών δυσκολιών, Ήβης 22, 111 46 Γαλάτσι, τηλ.: 210 2130711, www.doramavrommati.gr.
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Γενικά
Επιστήμες > Θεωρητικές > Φιλολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες