Κώδικας ιδιωτικού διεθνούς δικαίου

Εκδότης:
Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος:
2017
ISBN:
9789606222924
Σελίδες:
1470
Κώδικας ιδιωτικού διεθνούς δικαίου
Τιμή εκδότη:€56,00
Η τιμή μας: €50,40
στο καλάθι
Κώδικας ιδιωτικού διεθνούς δικαίου
Η Ε΄ έκδοσητου Κώδικας Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου αποτελεί μια συστηματική συλλογή των διατάξεων σχετικά με το Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο. Η διεθνοποίηση των Ιδιωτικών Σχέσεων και η ρύθμισή τους μέσα από τον ιδιαίτερο κλάδο του Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου κατέστησε αναγκαία την ύπαρξη ενός Κώδικα που θα τις παραθέτει και θα τις ταξινομεί.

Ο Κώδικας Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου έχει επιπλέον το χαρακτηριστικό ότι περιλαμβάνει τόσο τις ισχύουσες στην Ελλάδα διατάξεις σχετικά με το Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο, όσο και ρυθμίσεις Δικονομικού Διεθνούς Δικαίου, κανόνες συνδέσεως (δηλαδή κανόνες συγκρούσεως αλλά και κανόνες αμέσου εφαρμογής), ρυθμίσεις που αφορούν στη συνεχώς αναπτυσσόμενη δικαστική συνεργασία και στις συγκρούσεις δημοσίων αρχών, καθώς και σημαντικά κείμενα Διεθνούς Ομοιόμορφου Δικαίου.

Ο παρών Κώδικας Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου διατρέχει νομική ύλη που αφορά την ικανότητα φυσικού προσώπου, τα νομικά πρόσωπα, το οικογενειακό διεθνές δίκαιο, τις διεθνείς συμβατικές και αδικοπρακτικές ενοχές, το εμπράγματο διεθνές δίκαιο, το κληρονομικό διεθνές δίκαιο, την εφαρμογή κανόνων ιδιωτικού διεθνούς δικαίου, τους ειδικούς κανόνες συγκρούσεως, το δικονομικό διεθνές δίκαιο, τη διεθνή διαιτησία και τη δικαστική συνδρομή.

Ο παρών Κώδικας Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου έτυχε ευμενούς υποδοχής από την πρώτη κιόλας έκδοση, το 2009, και αποτελεί ένα χρηστικό εργαλείο τόσο για τη διδασκαλία του μαθήματος όσο και για την πράξη (δικαστές και δικηγόροι), σήμερα κυρίως που ο ίδιος ο κλάδος έχει γίνει πιο σύνθετος, αλλά με μεγάλη πρακτική εφαρμογή.
Τίτλος βιβλίου:Κώδικας ιδιωτικού διεθνούς δικαίου
Εκδότης:Νομική Βιβλιοθήκη
Συντελεστές βιβλίου:Παμπούκης Χαράλαμπος Π. (Συγγραφέας)
ISBN:9789606222924
Σειρά εκδότη:Ελληνική Νομοθεσία
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2017
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες