Φορολογικά συστήματα

KBΣ - ΚΦΑΣ - ΕΛΠ
Εκδότης:
Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος:
2017
ISBN:
9789606223242
Σελίδες:
368
Φορολογικά συστήματα
Εκτός κυκλοφορίας
Κυκλοφορεί νεότερη έκδοση
Φορολογικά συστήματα
To βιβλίο "Φορολογικά συστήματα (ΚΒΣ - ΚΦΑΣ - ΕΛΠ)" φιλοδοξεί να είναι το πρώτο μίας σειράς, με συγγραφέα τον δικηγόρο κ. Γρηγόρη Μέντη, νομικών συμβολών στο πεδίο όλων των αντικειμένων του φορολογικού δικαίου, με έμφαση στη διαχρονική, συγκριτική και συστηματική διάστασή του. Προκρίθηκε λοιπόν να παρουσιαστούν στο πρώτο βιβλίο της σειράς οι διατάξεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (ΠΔ 186/1992), του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (Ν 4308/2014) και των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων (Ν 4308/2014), ώστε να ικανοποιούνται οι απαιτήσεις του ερμηνευτή του φορολογικού δικαίου για συνολική εποπτεία του διαχρονικού δικαίου με την παράθεση έγκριτης ερμηνείας και πλούσιας νομολογίας.

Στα "Φορολογικά συστήματα" ο συγγραφέας επιχειρεί να εξετάσει συστηματικά και συγκριτικά τις διατάξεις που υποχρεώνουν τα πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα σε τήρηση φορολογικών βιβλίων (αρχείων) και έκδοση ή λήψη σχετικών στοιχείων (παραστατικών). Ως βάση της παρουσίασης ελήφθη ο Κώδικας Βιβλίων και στοιχείων (ΠΔ 186/1992), με παράλληλη συγκριτική εξέταση των αντιστοίχων προς εκάστη των διατάξεών του, διατάξεων του ακολουθήσαντος Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (Ν 4093/2012) και των ισχυόντων Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων (Ν 4308/2014). Ιδιαίτερα επιβοηθητικό στοιχείο αποτελεί η χρήση πινάκων συγκριτικής παράθεσης της νομοθεσίας.

Η νέα αυτή έκδοση απευθύνεται κατεξοχήν στους υποψηφίους για τις εξετάσεις της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών (Διοικητική Κατεύθυνση) προκειμένου να αντιληφθούν τη σύνδεση μεταξύ των τριών νομοθετημάτων, δηλαδή του ΚΒΣ, του ΚΦΑΣ και των ΕΛΠ, που πολλές φορές αυτά μνημονεύονται στα πρακτικά θέματα φορολογικού δικαίου των οικείων εξετάσεων, αλλά μπορεί να χρησιμεύσει σε κάθε νομικό - εφαρμοστή του φορολογικού δικαίου για μια βασική προσέγγιση στη διαχρονική νομολογία και ερμηνεία των ως άνω νόμων.
Τίτλος βιβλίου:Φορολογικά συστήματα
Υπότιτλος βιβλίου:KBΣ - ΚΦΑΣ - ΕΛΠ
Εκδότης:Νομική Βιβλιοθήκη
Συντελεστές βιβλίου:Μέντης, Γρηγόρης Σ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789606223242
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2017
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες