Τιμακιστάν, το σεντούκι του χρόνου

Εκδότης:
Εκδόσεις Πατάκη
Έτος:
2017
ISBN:
9789601623603
Σελίδες:
375
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Τιμακιστάν, το σεντούκι του χρόνου
Τιμή εκδότη:€14,40
Η τιμή μας: €12,96
Τιμακιστάν, το σεντούκι του χρόνου
Σ’ ένα κοντινό μέλλον οι άνθρωποι δεν αντέχουν άλλο τις βροχερές μέρες, τις Δευτέρες, τους κρύους και μουντούς Φεβρουάριους, τις οικονομικές κρίσεις, κι έτσι αγοράζουν μαύρα κουτιά που έχουν τη μαγική δύναμη να σταματούν τον χρόνο όταν κάποιος μπει μέσα σ’ αυτά. Καθώς όμως κλείνονται μέσα στα κουτιά περιμένοντας να περάσουν οι ανεπιθύμητες μέρες, ο κόσμος αποδιοργανώνεται.

Μερικά παιδιά καταφέρνουν να δραπετεύσουν και συναντούν μια ηλικιωμένη γυναίκα που τους αφηγείται μια ιστορία από το μακρινό παρελθόν, τότε που ο Βασιλιάς Ντίμον απέκτησε το πρώτο σεντούκι του χρόνου -το πρωτότυπο των μαύρων κουτιών-, επειδή δεν άντεχε την σκέψη ότι ο χρόνος θα κατέτρωγε την ομορφιά της μοναχοκόρης του. Η γνώση του παρελθόντος θα οδηγήσει τα παιδιά στην απόφαση να αποκαταστήσουν την τάξη του κόσμου...

Μια μοναδική ιστορία όπου το παραμύθι μπλέκεται αριστοτεχνικά με το πλέον δυστοπικό μέλλον, καλώντας μας ν’ αρπάξουμε τη ζωή από το χέρι ΤΩΡΑ!


Το βιβλίο έχει αποσπάσει το Λογοτεχνικό Βραβείο Ισλανδίας στην κατηγορία παιδικού βιβλίου, το Βραβείο Βιβλιοπωλών Ισλανδίας ως καλύτερο βιβλίο της χρονιάς για εφήβους, το Λογοτεχνικό Βραβείο Συμβουλίου Δυτικών Σκανδιναβικών Χωρών και το Βραβείο Παιδικού Βιβλίου του Συμβουλίου Εκπαίδευσης Ρέικιαβικ. Ήταν επίσης υποψήφιο για το Λογοτεχνικό Βραβείο Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου του Συμβουλίου Σκανδιναβικών Χωρών.
Τίτλος βιβλίου:Τιμακιστάν, το σεντούκι του χρόνου
Τίτλος πρωτότυπου:Timakistan
Εκδότης:Εκδόσεις Πατάκη
Συντελεστές βιβλίου:Magnason, Andri Snaer (Συγγραφέας)
Τζιρίτας, Μανώλης (Μεταφραστής)
ISBN:9789601623603
Σειρά εκδότη:Σύγχρονη Λογοτεχνία για Παιδιά και για Νέους
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2017
Ηλικίες:
Κατηγορίες:Παιδικά - Εφηβικά > Παιδική και Εφηβική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες