Στρατηγική των επιχειρήσεων (τ.1)

Ελληνική και διεθνείς εμπειρία
Εκδότης:
Μπένου Ε.
Έτος:
2016
ISBN:
9789603591191
Σελίδες:
952
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Στρατηγική των επιχειρήσεων
Τιμή εκδότη:€63,60
Η τιμή μας: €60,42
Στρατηγική των επιχειρήσεων (τ.1)
Το βιβλίο αυτό αποτελεί για μένα ένα υπέροχο ταξίδι αποκόμισης γνώσεων και εμπειριών. Ξεκίνησε το 1997 όταν για πρώτη χρονιά δίδαξα το μάθημα της Στρατηγικής των Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισα τότε ήταν ότι δεν υπήρχε κανένα ολοκληρωμένο βιβλίο που να καλύπτει στο βαθμό που επιθυμούσα, κάποιες από τις τάσεις και εξελίξεις που ως διδακτορικός φοιτητής και αργότερα ως μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού του London Business School παρατηρούσα να συμβαίνουν στη διεθνή σκηνή.

Έχοντας την τύχη να παρακολουθήσω τη διδασκαλία των Gary Hamel, Sumantra Ghoshal, Κώστα Μαρκίδη, John Stopford και πολλών άλλων κορυφαίων ακαδημαϊκών στο χώρο της Στρατηγικής, αισθανόμουν ότι με κάποιο τρόπο αυτές οι γνώσεις θα έπρεπε να μεταφερθούν κατ' αρχήν στους φοιτητές του ΟΠΑ, αλλά και ευρύτερα σε στελέχη επιχειρήσεων και φοιτητές άλλων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.

Πράγματι η Στρατηγική ως τομέας ακαδημαϊκής έρευνας αλλά και διοικητικής πρακτικής είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πλέον γοητευτικούς τομείς της διοίκησης των επιχειρήσεων. Μετρώντας λιγότερα από 60 χρόνια "ακαδημαϊκής" ζωής έχει καταφέρει να είναι στο επίκεντρο των διεθνών εξελίξεων στο χώρο του μάνατζμεντ. Τόσο γρήγορη είναι η ανάπτυξη νέας γνώσης στο αντικείμενο, ώστε κάθε χρόνο εκδίδεται μια πληθώρα νέων επιστημονικών περιοδικών αλλά και ένα μεγάλο εύρος βιβλίων και άλλων δημοσιευμάτων. Ιδιαίτερα στο χώρο των διεθνών βιβλίων επιχειρησιακής στρατηγικής οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές. Νέες εκδόσεις, σημαντικά αναθεωρημένες, των πλέον δημοφιλών ευρωπαϊκών και αμερικάνικων βιβλίων παρουσιάζονται κάθε ένα με δύο χρόνια.
Επιθυμώντας να μεταφέρω στους φοιτητές μου κάποιες από αυτές τις εξελίξεις έγραψα αρχικά πέντε κεφάλαια τα οποία απετέλεσαν το 1997 την πρώτη έκδοση του παρόντος. Ενθαρρυμένος από την αποδοχή του βιβλίου, την επόμενη κιόλας χρονιά το εμπλούτισα με άλλα πέντε κεφάλαια και έτσι έγινε πραγματικότητα η δεύτερη έκδοσή του. Το 1999 εξεδόθη η τρίτη έκδοση, ριζικά αναθεωρημένη και με συνολικά δεκατέσσερα κεφάλαια. Ήταν πλέον ένα ολοκληρωμένο βιβλίο το οποίο κάλυπτε το αντικείμενο της στρατηγικής των επιχειρήσεων. Ακολούθησε η τέταρτη έκδοση το 2002, η πέμπτη το 2007 και η έκτη το2012.

Οι διαδοχικές εκδόσεις του βιβλίου προσέλκυσαν τα θετικά σχόλια των φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου αλλά και πολλών στελεχών επιχειρήσεων και μεταπτυχιακών φοιτητών μερικής φοίτησης (part-time) στα διάφορα προγράμματα του ΟΠΑ (Executive MBA, Διατμηματικό MBA, MBA International, Μάστερ στο Μάρκετινγκ και Επικοινωνία με νέες Τεχνολογίες, Part-Time MBA και Μάστερ στη Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων).
Ήδη έχετε στα χέρια σας την 7η έκδοση του βιβλίου της "Στρατηγικής των Επιχειρήσεων", μια έκδοση σημαντικά διαφοροποιημένη σε σχέση με την προηγούμενη. Δε θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Από το 2012 μέχρι σήμερα το επιχειρηματικό γίγνεσθαι στην Ελλάδα και παγκόσμια έχει διαφοροποιηθεί σημαντικά. Οι στρατηγικές επιλογές των επιχειρήσεων έχουν επίσης σημειώσει αξιοπρόσεκτες αλλαγές. Νέα διλήμματα ανέκυψαν, νέοι προβληματισμοί βασανίζουν τα στελέχη. Όλα αυτά αποτέλεσαν το έναυσμα για σημαντική αναθεώρηση. [...]

Αθήνα, Φεβρουάριος 2016
Βασίλης Μ. Παπαδάκης
Τίτλος βιβλίου:Στρατηγική των επιχειρήσεων
Υπότιτλος βιβλίου:Ελληνική και διεθνείς εμπειρία
Εκδότης:Μπένου Ε.
Συντελεστές βιβλίου:Παπαδάκης, Βασίλης Μ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789603591191
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2016
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία > Διοίκηση, Μάρκετινγκ, Λογιστική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες