Ο ψαράς και η ψυχή του

Εκδότης:
Δαιδάλεος
Έτος:
2017
ISBN:
9786185298043
Σελίδες:
70
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο ψαράς και η ψυχή του
Τιμή εκδότη:€8,00
Η τιμή μας: €7,20
Ο ψαράς και η ψυχή του
"Θέλω να διώξεις την ψυχή µου από µένα", απάντησε ο νεαρός ψαράς. Η µάγισσα τότε χλόµιασε και ανατρίχιασε και έκρυψε το πρόσωπό της στον γαλάζιο της µανδύα. "Όµορφο παιδί. Όµορφο παιδί", µουρµούρισε, "αυτό είναι ένα πράµα τροµερό να το κάνεις".

Εκείνος τάραξε τις καστανές του µπούκλες και γέλασε. "H ψυχή µου δεν είναι τίποτα για µένα", απάντησε. "Μήτε µπορώ να τη δω, µήτε την αγγίζω, µήτε τη γνωρίζω καν".

Τι είναι η ψυχή; Σε τι µας χρησιµεύει; Τι µπορεί να συµβεί αν κανείς την αποποιηθεί; Αυτά είναι ορισµένα από τα ερωτήµατα που θίγονται σε ένα από τα σηµαντικότερα παραµύθια για ενήλικες του σπουδαίου ιρλανδού συγγραφέα Όσκαρ Ουάιλντ.

Ένας ψαράς ερωτεύεται µια γοργόνα, όµως, για να ζήσουν µαζί, του ζητάει να εγκαταλείψει την ψυχή του. Στο όνοµα της αγάπης του, το κατορθώνει µε τη βοήθεια µιας µάγισσας. Ποιο θα είναι όµως το τίµηµα τόσο για την περιπλανώµενη ψυχή, όσο και για τον ίδιο;

Τι είναι πιο σηµαντικό τελικά, η αγάπη ή η σοφία; Τι αποζητά η ψυχή, για να νιώσει την πληρότητα και γιατί το ανεκπλήρωτο να επισφραγίζει πάντα την ανθρώπινη ζωή;

Ένα βαθιά υπαρξιακό έργο για την ανθρώπινη φύση, την ψυχή και το νόηµά της.
Τίτλος βιβλίου:Ο ψαράς και η ψυχή του
Εκδότης:Δαιδάλεος
Συντελεστές βιβλίου:Wilde, Oscar, 1854-1900 (Συγγραφέας)
Τρικογλίδης, Κώστας (Μεταφραστής)
ISBN:9786185298043
Στοιχεία έκδοσης:Αύγουστος 2017
Σημείωση:Πρόλογος: Γιώργος Ιωαννίδης.
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες