Κριτήριο αξιολόγησης των γνώσεων για τον γραπτό λόγο

Για παιδιά ηλικίας 4 έως 7 ετών: Στάθμιση του κριτηρίου "Concepts About Print"
Εκδότης:
Πεδίο
Έτος:
2017
ISBN:
9789605468682
Σελίδες:
88
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Κριτήριο αξιολόγησης των γνώσεων για τον γραπτό λόγο
Τιμή εκδότη:€19,90
Η τιμή μας: €17,91
Κριτήριο αξιολόγησης των γνώσεων για τον γραπτό λόγο
Το "Κριτήριο Αξιολόγησης των Γνώσεων για τον Γραπτό Λόγο" είναι ένα εξειδικευµένο εργαλείο το οποίο βοηθά τους/τις εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς να παρατηρούν και να καταγράφουν µε έγκυρο και αξιόπιστο τρόπο τι γνωρίζουν τα παιδιά ηλικίας 4 έως 7 ετών για τις έννοιες και τους κανόνες που διέπουν τον γραπτό λόγο. Συγκεκριµένα, το Κριτήριο αξιολογεί τον τρόπο µε τον οποίο τα παιδιά χειρίζονται τα βιβλία, την ικανότητά τους να γνωρίζουν τη φορά της ανάγνωσης και να κατανοούν ότι διαβάζεται το κείµενο και όχι η εικόνα, τις γνώσεις τους σχετικά µε την έννοια της λέξης και των γραµµάτων, καθώς και τις γνώσεις τους σχετικά µε τη διάταξη του κειµένου, τη σειρά των λέξεων στο κείµενο, τη διάταξη των γραµµάτων στις λέξεις και τη στίξη.

Η αξία του Κριτηρίου αυτού έγκειται στην καινοτοµία της διαδικασίας αξιολόγησης. Καθώς ο ενήλικος διαβάζει στο παιδί µία από τις δύο ιστορίες που έχουν δηµιουργηθεί για τον σκοπό αυτό, παρατηρεί τον τρόπο µε τον οποίο εκείνο παρακολουθεί το κείµενο και του υποβάλλει ερωτήσεις για να διαπιστώσει τις γνώσεις του για τον γραπτό λόγο. Η αξιολόγηση δηλαδή του παιδιού πραγµατοποιείται κατά τη διάρκεια µιας αυθεντικής, αναπτυξιακά κατάλληλης και ευχάριστης διαστρηριότητας της καθηµερινής ζωής των µικρών παιδιών, όπως είναι η ανάγνωση µιας ιστορίας.

Η πρωτότυπη µορφή του Κριτηρίου έχει δηµιουργηθεί στη Νέα Ζηλανδία µε σκοπό να αξιολογεί αγγλόφωνα παιδιά και έχει µεταφραστεί σε πολλές άλλες γλώσσες του κόσµου. Η έλλειψη στην Ελλάδα παρόµοιων εργαλείων για την αξιολόγηση ελληνόφωνων παιδιών προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας κατέστησε αναγκαία τη στάθµιση αυτού του Κριτηρίου και στη χώρα µας. Στο εγχειρίδιο αυτό παρουσιάζονται η διαδικασία και τα αποτελέσµατα της στάθµισης του Κριτηρίου στον ελληνικό πληθυσµό και παρέχονται οι οδηγίες για τη χορήγησή του στα µικρά παιδιά.

Ένα ιδιαίτερα χρήσιµο βοήθηµα για όσες και όσους εκπαιδεύουν παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας και για όλους όσοι ερευνούν θέµατα σχετικά µε την κατάκτηση του γραπτού λόγου από τα µικρά παιδιά.
Τίτλος βιβλίου:Κριτήριο αξιολόγησης των γνώσεων για τον γραπτό λόγο
Υπότιτλος βιβλίου:Για παιδιά ηλικίας 4 έως 7 ετών: Στάθμιση του κριτηρίου "Concepts About Print"
Εκδότης:Πεδίο
Συντελεστές βιβλίου:Τάφα, Ευφημία (Συγγραφέας)
Clay, Marie M. (Συγγραφέας)
Τάφα, Ευφημία (Μεταφραστής)
ISBN:9789605468682
Στοιχεία έκδοσης:Ιούλιος 2017
Σημείωση:Επανέκδοση: "Ελληνικά Γράμματα", 2008. Πρόλογος: Mary Anne Doyle, Ph. D., σύμβουλος εκδόσεων, Marie Clay Literacy Trust, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Connecticut. Περιέχει: Τα παραμύθια: "Μια ηλιόλουστη μέρα...: Βασισμένο στο "No Shoes" της Marie M. Clay" (ISBN 960-19-0275-3), "Το φεγγάρι χάθηκε: Βασισμένο στο "Follow me moon" της Marie M. Clay" (ISBN 960-19-0276-0)
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Προσχολικά
Επιστήμες > Θεωρητικές > Παιδαγωγική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες