Η χρήση οδών και κοινόχρηστων χώρων

Εκδότης:
Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος:
2015
ISBN:
9789605623616
Σελίδες:
190
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η χρήση οδών και κοινόχρηστων χώρων
Τιμή εκδότη:€34,00
Η τιμή μας: €30,60
Η χρήση οδών και κοινόχρηστων χώρων
Κεντρική ιδέα για την εκπόνηση του έργου: "Η χρήση οδών & κοινόχρηστων χώρων" υπήρξε η συγκέντρωση σε ένα τόμο των θεμάτων που αφορούν την προσπέλαση σε κοινόχρηστη οδό των ιδιοκτητών των ακινήτων που στερούνται τέτοιας εξόδου, την πρόσβαση σε κοινόχρηστους χώρους πολυκατοικιών συνιδιοκτητών που δεν την έχουν, τις διάφορες κατηγορίες δρόμων, την δημιουργία και την σύγχρησή τους και την προστασία των δικαιουμένων να τους χρησιμοποιούν.

Το βιβλίο χωρίζεται σε τρία μέρη, περιέχει δύο παραρτήματα και αναλυτικό αλφαβητικό ευρετήριο. Το πρώτο μέρος αναφέρεται στην αναγκαστική παροχή διόδου, στις προϋποθέσεις εφαρμογής του άρθρου 1012 ΑΚ, στη συνταγματικότητα της ρύθμισης, στην κατάργηση και μεταβολή της διόδου, στα στοιχεία της αγωγής και στα δικονομικά θέματα της δίκης για την παροχή διόδου.

Το δεύτερο μέρος αναφέρεται στην πραγματική δουλεία διόδου, στην σύσταση μεταβολή, απόσβεση και τύχη της δουλείας επί διαιρέσεως του δεσπόζοντος ή του δουλεύοντος. Το τρίτο μέρος αναφέρεται στους δρόμους και τη χρήση τους από το κοινό, στην προσπέλαση σε κοινόχρηστους χώρους και στην ρυμοτομική απαλλοτρίωση.

Τα παραρτήματα περιλαμβάνουν διαγράμματα για το γειτονικό δίκαιο, τις πραγματικές δουλείες και τα κοινόχρηστα πράγματα και χαρακτηριστικά υποδείγματα αγωγών για την παροχή διόδου, την ομολόγηση δουλείας και την παρακώλυση χρήσης κοινοτικής οδού.

Το βιβλίο "Η χρήση οδών & κοινόχρηστων χώρων" ανήκει δικαιωματικά στην σειρά "Η δικηγορία στην πράξη", γιατί έχει γραφτεί με κύριο γνώμονα την γρήγορη και άμεση βοήθεια στον κάθε εφαρμοστή του δικαίου.
Τίτλος βιβλίου:Η χρήση οδών και κοινόχρηστων χώρων
Εκδότης:Νομική Βιβλιοθήκη
Συντελεστές βιβλίου:Τσούμας, Βασίλειος Ι. (Συγγραφέας)
ISBN:9789605623616
Σειρά εκδότη:Η Δικηγορία στην Πράξη
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2015
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες