Συλλογικές εργασιακές σχέσεις

Εκδότης:
Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος:
2015
ISBN:
9789605624606
Σελίδες:
520
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Συλλογικές εργασιακές σχέσεις
Εκτός κυκλοφορίας
Κυκλοφορεί νεότερη έκδοση
Συλλογικές εργασιακές σχέσεις
Το έργο "Συλλογικές Εργασιακές Σχέσεις" αποτελεί ένα σύγχρονο, πλήρως ενημερωμένο με τις τελευταίες νομοθετικές, νομολογιακές και βιβλιογραφικές εξελίξεις, εγχειρίδιο στον κρίσιμο και επίκαιρο τομέα του συλλογικού εργατικού δικαίου. Οι «Συλλογικές Εργασιακές Σχέσεις» διαρθρώνονται σε τρία μείζονα κεφάλαια:

Στο πρώτο κεφάλαιο εξετάζεται και αναλύεται η συνδικαλιστική ελευθερία, ειδικότερα η οργάνωση και οι μορφές άσκησής της. Ειδικό βάρος αποδίδεται στην ανάλυση των συνδικαλιστικών οργανώσεων των μισθωτών, τα είδη τους (πρωτοβάθμιες, δευτεροβάθμιες, τριτοβάθμιες, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, συνομοσπονδίες), ενώ παρουσιάζεται σε ειδική ενότητα και ο εργοδοτικός συνδικαλισμός, ιδίως μέσω των επαγγελματικών οργανώσεων του Ν 1712/1987.

Στο δεύτερο κεφάλαιο, που αφορά στη συλλογική αυτονομία και την επίλυση των συλλογικών διαφορών εργασίας, αναλύονται διεξοδικά αφενός το δίκαιο των συλλογικών συμβάσεων εργασίας (ΣΣΕ), με όλα τα επίκαιρα ζητήματα (συρροή, επέκταση, μετενέργεια, επιχειρησιακές ΣΣΕ), αφετέρου οι θεσμοί της μεσολάβησης και διαιτησίας, αλλά και της συμφιλίωσης στο πλαίσιο λειτουργίας του ΟΜΕΔ.

Τέλος, στο τρίτο κεφάλαιο, που αναφέρεται στο δίκαιο των εργασιακών συγκρούσεων, παρουσιάζεται εμπεριστατωμένα το δίκαιο της απεργίας σε όλες του τις εκφάνσεις, τόσο στον ιδιωτικό τομέα, όσο και στον δημόσιο, ενώ ειδική υπο-ενότητα αφιερώνεται στο ζήτημα της ανταπεργίας.
Τίτλος βιβλίου:Συλλογικές εργασιακές σχέσεις
Εκδότης:Νομική Βιβλιοθήκη
Συντελεστές βιβλίου:Ληξουριώτης, Ιωάννης Δ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789605624606
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2015
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες