Ναρκωτικά

Ειδικοί ποινικοί νόμοι
Εκδότης:
Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος:
2017
ISBN:
9789605629243
Σελίδες:
352
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ναρκωτικά
Τιμή εκδότη:€48,00
Η τιμή μας: €43,20
Ναρκωτικά
Στα χρόνια που μεσολάβησαν από την προηγούμενη έκδοση του έργου "Ναρκωτικά", το νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τα ναρκωτικά ρυθμίστηκε εκ νέου με τον ν. 4139/2013. Η επανέκδοση του έργου κρίθηκε αναγκαία, προκειμένου να ληφθούν υπ΄ όψη η σημαντική αυτή νομοθετική αλλαγή, αλλά και η νομολογία των ποινικών δικαστηρίων των τελευταίων ετών για τα ναρκωτικά.

Οι διατάξεις του νόμου συνοδεύονται από ειδική βιβλιογραφία και νομολογία, όπως και στην προηγούμενη έκδοση, αλλά και από τα σχετικά αποσπάσματα της Αιτιολογικής Έκθεσης, προκειμένου να καταστούν σαφείς στον αναγνώστη οι αλλαγές που επήλθαν με αυτό το νομοθέτημα.

Στο έργο διατηρήθηκε η λογική της προηγούμενης έκδοσης ως προς τη συστηματική παρουσίαση της νομολογίας, ανάλογα με τα θέματα που θίγονται, σε περισσότερες ενότητες: αντικειμενική υπόσταση - άδικο, υποκειμενική υπόσταση - ενοχή, απόπειρα, συμμετοχή, προβλήματα συρροής, ζητήματα δικονομικού δικαίου κ.τ.λ. Προκρίθηκε η επιλογή να διατηρηθεί αναλλοίωτη, στο πλαίσιο των σχετικών λημμάτων και των σχετικών τίτλων, η ορολογία της εκάστοτε απόφασης. Έτσι, για παράδειγμα, χρησιμοποιείται σε ορισμένες θέσεις ο όρος "τοξικομανής" (αντί του ορθότερου "εξαρτημένος δράστης"), εφ΄ όσον απαντάται στη σχετική νομολογία. Προκειμένου να διευκολυνθεί ο αναγνώστης, οι περιλήψεις των δικαστικών αποφάσεων που εφαρμόζουν τον νέο νόμο για τα ναρκωτικά, φέρουν ιδιαίτερη σήμανση (με βέλος).

Εξ άλλου, όπου κρίνεται απαραίτητο, παρατίθενται από τους συγγραφείς σύντομα διευκρινιστικά σχόλια. Λήφθηκε υπόψη η νομολογία που είχε δημοσιευθεί μέχρι το φθινόπωρο του 2016. Η έκδοση συμπληρώνεται από το ΠΔ 148/2007 και από γενική βιβλιογραφία.
Τίτλος βιβλίου:Ναρκωτικά
Υπότιτλος βιβλίου:Ειδικοί ποινικοί νόμοι
Εκδότης:Νομική Βιβλιοθήκη
Συντελεστές βιβλίου:Ναζίρης, Γιάννης (Συγγραφέας)
Χατζηκώστας, Κωνσταντίνος, νομικός (Συγγραφέας)
ISBN:9789605629243
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2017
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες