Οι μυημένοι

Εκδότης:
Πόλις
Έτος:
2017
ISBN:
9789604355723
Σελίδες:
304
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Οι μυημένοι
Τιμή εκδότη:€18,00
Η τιμή μας: €16,20
στο καλάθι
Οι μυημένοι
H Credit parisien, η μεγαλύτερη γαλλική τράπεζα, βρίσκεται, για μία ακόμα φορά, στο χείλος της καταστροφής. Ο πρόεδρός της, ο αινιγματικός Αντουάν Φερτέλ, προσφεύγει εκ νέου στο Κράτος και ζητά απαιτητικά, ξανά, βοήθεια· διαφορετικά -υποστηρίζει-, η πτώση της Tράπεζας θα οδηγήσει σε γενική κατάρρευση του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού συστήματος. Η ιδιαιτέρως δημοφιλής υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Ιζαμπέλ Κολσόν αρνείται να υποκύψει. Δεν θέλει να προσφέρει τα πάντα στις τράπεζες, χωρίς να ασκεί κανέναν έλεγχο και χωρίς κανένα αντιστάθμισμα. Ούτε μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι δύο στελέχη του Υπουργείου, που ασχολήθηκαν με την αξιολόγηση του πρώτου πλάνου διάσωσης της Τράπεζας, πέθαναν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Η Ναταλί Ρενωντιέ αυτοκτόνησε, ενώ μόλις βρέθηκε το πτώμα της Στεφανί Σακκό στην αυλή του Υπουργικού Μεγάρου.

Την έρευνα για τους δύο θανάτους αναλαμβάνει ο διευθυντής του γραφείου της υπουργού Κριστόφ Ντεμορύ, ο άντρας που μοιραζόταν τη ζωή του με τη Ναταλί. Θα βρεθεί στο επίκεντρο της ανελέητης αντιπαράθεσης που ξεσπά ανάμεσα στο Κράτος -που εκπροσωπείται από την ιδεαλίστρια υπουργό -και την Τράπεζα, η οποία όμως υποστηρίζεται από πλήθος "μυημένων" πολιτικών και ανώτατων δημόσιων λειτουργών, κάποιοι εκ των οποίων δρουν βάσει των ιδεολογικών τους πιστεύω ενώκάποιοι άλλοι κινούνται από ιδιοτέλεια. Ποιος θα επικρατήσει;

Ο Τομά Μπρονέκ, βαθύς γνώστης των μηχανισμών και των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, αξιοποιώντας τις πηγές και τις εμπειρίες του από το οικονομικό ρεπορτάζ, αποφεύγοντας κάθε διδακτισμό και μανιχαϊσμό, στήνει ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα στο οποίο συναντάμε σασπένς, απόπειρες χειραγώγησης, κατασκοπεία, πειραγμένες σφυγμομετρήσεις, δωροδοκίες, παιχνίδια στο Χρηματιστήριο, δημοσιογραφικές έρευνες, συκοφαντικές εκστρατείες, ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, προπαγάνδα και, όπως σε κάθε νουάρ, μοιραίες γυναίκες και φόνους.
Τίτλος βιβλίου:Οι μυημένοι
Τίτλος πρωτότυπου:Les initiés
Εκδότης:Πόλις
Συντελεστές βιβλίου:Bronnec, Thomas (Συγγραφέας)
Γούλα, Κατερίνα (Μεταφραστής)
ISBN:9789604355723
Στοιχεία έκδοσης:Ιούνιος 2017
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Αστυνομικό Μυθιστόρημα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες