Ευρωπαϊκή Ένωση

Τα βασικά κανονιστικά κείμενα. ΣΕΕ – ΣΛΕΕ – Πρωτόκολλα – ΧΘΔ – Κανονισμός ΔΕΕ – ΕΣΔΑ. Ενδεικτική κατ΄άρθρο βιβλιογραφία. Κατ΄ άρθρο νομολογία. Σχετικό παράγωγο δίκαιο
Εκδότης:
Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Έτος:
2017
ISBN:
9789605686284
Σελίδες:
593
Ευρωπαϊκή Ένωση
Τιμή εκδότη:€23,00
Η τιμή μας: €21,85
στο καλάθι
Ευρωπαϊκή Ένωση
Η παρούσα συλλογή εμπεριέχει τα βασικά κανονιστικά κείμενα που συγκροτούν το πρωτογενές ενωσιακό δίκαιο καθώς και το κείμενο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ). Συμπεριλαμβάνεται και ο Κανονισμός της Διαδικασίας του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να καταστεί έτσι προσιτός ο τρόπος οργάνωσης και λειτουργίας αυτού του κομβικού δικαιοδοτικού οργάνου με την όλως εξέχουσα συμμετοχή στη συγκρότηση, εμπέδωση και εξέλιξη του δικαιικού συστήματος της Ένωσης. Ο παρών τόμος δίδει συνεπώς μια σφαιρική εικόνα της κανονιστικής θεμελίωσης του εν ευρεία εννοία ευρωπαϊκού δικαίου.

Στόχευση της παρούσας έκδοσης δεν είναι απλώς η συλλογή των προαναφερθέντων κανονιστικών κειμένων στην επικαιροποιημένη, σήμερα ισχύουσα μορφή τους. Η επιδιωκόμενη προστιθέμενη αξία του παρόντος βιβλίου συνίσταται στον προσεκτικό εντοπισμό και επιλογή της κατ’ άρθρο ενδεικτικής βιβλιογραφίας, της ανά εκάστη κανονιστική ρύθμιση σχετικής βασικής νομολογίας των ενωσιακών δικαστηρίων αλλά και του επίσης κατ’ άρθο σχετικού παραγώγου δικαίου.

Κατά τούτο, το παρόν βιβλίο φιλοδοξεί να βοηθήσει τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές στην κριτική μελέτη και συνδυαστική προσέγγιση του ευρωπαϊκού δικαίου και της ευρωπαϊκής ενοποιητικής διαδικασίας ευρύτερα. Εξίσου όμως φιλοδοξεί να δράσει υποβοηθητικά και για τον δικηγόρο και δικαστή κατά την εφαρμογή του δικαίου. Η διείσδυση της ενωσιακής έννομης τάξης στις εθνικές έννομες τάξεις και η συνύφανση των ενωσιακών με τους εθνικούς κανόνες δικαίου καθιστούν, ενόψει και των αρχών της υπεροχής και του αμέσου αποτελέσματος, απαραίτητη τη γνώση του ενωσιακού δικαίου, κατά μείζονα λόγο του πρωτογενούς, το οποίο και παρατίθεται εν προκειμένω στην ανά χείρας έκδοση.
Τίτλος βιβλίου:Ευρωπαϊκή Ένωση
Υπότιτλος βιβλίου:Τα βασικά κανονιστικά κείμενα. ΣΕΕ – ΣΛΕΕ – Πρωτόκολλα – ΧΘΔ – Κανονισμός ΔΕΕ – ΕΣΔΑ. Ενδεικτική κατ΄άρθρο βιβλιογραφία. Κατ΄ άρθρο νομολογία. Σχετικό παράγωγο δίκαιο
Εκδότης:Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Συντελεστές βιβλίου:Μεταξάς, Αντώνιος (Συγγραφέας)
ISBN:9789605686284
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2017
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική > Ευρωπαϊκή Ενωση
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες