Λύση και εκκαθάριση της ανώνυμης εταιρίας

Εκδότης:
Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Έτος:
2016
ISBN:
9789605685157
Σελίδες:
400
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Λύση και εκκαθάριση της ανώνυμης εταιρίας
Τιμή εκδότη:€38,00
Η τιμή μας: €36,10
Λύση και εκκαθάριση της ανώνυμης εταιρίας
Το παρόν έργο έχει ως αντικείμενο τη λύση και εκκαθάριση της ανώνυμης εταιρίας, μετά από τις συνεχείς και εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις του δικαίου της Α.Ε., την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και σημαντικού αριθμού ειδικών σχετικών νόμων.

Στο πρώτο μέρος εξετάζονται οι λόγοι λύσης της ανώνυμης εταιρίας και η διαδικασία της δικαστικής λύσης της εταιρίας και ειδικά ζητήματα, όπως ενδεικτικά τα όρια της ευχέρειας των αποφάσεων των μετόχων, τα μέτρα εξυγίανσης, η εξαγορά των μετοχών στο πλαίσιο της δικαστικής διαδικασίας λύσης, η αναβίωση, η συγχώνευση, η εξαγορά της εταιρίας μετά τη λύση της κ.ά.

Το δεύτερο μέρος πραγματεύεται τη λειτουργία της Α.Ε. κατά την εκκαθάριση, το καθεστώς των εκκαθαριστών, τα προβλήματα σχετικά με τον διορισμό, την ανάκλησή τους, την ευθύνη τους έναντι της εταιρίας, των μετόχων, των δανειστών και του Δημοσίου. Εξετάζονται οι επί μέρους πράξεις της εκκαθάρισης, η νομική φύση της περάτωσης της εκκαθάρισης, η διανομή του εκκαθαριστικού περισσεύματος, με βάση και τις αποφάσεις της Διοίκησης, τα δικαιώματα των επικαρπωτών των μετοχών, η πράξη της διαγραφής της εταιρίας από το ΓΕΜΗ, η δυνατότητα επανεγγραφής της κ.λ.π.

Η ερμηνευτική προσέγγιση επικεντρώνεται στην ανάλυση των ζητημάτων που αναφύονται σχετικά με τη λύση της Α.Ε. και τη διαδικασία της εκκαθάρισης τόσο από πλευράς ουσιαστικού όσο και δικονομικού δικαίου και προτείνονται λύσεις στα ζητήματα με πρακτικό ενδιαφέρον. Το έργο είναι χρήσιμο στους εφαρμοστές του δικαίου, δικηγόρους, δικαστές, αλλά και τους ασχολούμενους με τη θεωρητική έρευνα.
Τίτλος βιβλίου:Λύση και εκκαθάριση της ανώνυμης εταιρίας
Εκδότης:Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Συντελεστές βιβλίου:Μαστροκώστας, Χρήστος Ι. (Συγγραφέας)
ISBN:9789605685157
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2016
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες