Συμβατικό ασφαλιστικό δίκαιο

Γενική εισαγωγή στο θεσμικό πλαίσιο - Γενικός μέρος του δικαίου της ασφαλιστικής σύμβασης - Ειδικό μέρος του δικαίου της ασφαλιστικής σύμβασης (ασφάλιση πραγμάτων και λοιπών αγαθών, η ασφάλιση αστικής ευθύνης, θαλάσσια και αεροπορική ασφάλιση, ασφάλιση προσώπων)
Εκδότης:
Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Έτος:
2016
ISBN:
9789605684938
Σελίδες:
1416
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Συμβατικό ασφαλιστικό δίκαιο
Τιμή εκδότη:€110,00
Η τιμή μας: €104,50
στο καλάθι
Συμβατικό ασφαλιστικό δίκαιο
Το έργο είναι ενημερωμένο μέχρι τον Ιούλιο 2016 με τις τελευταίες ελληνικές, ευρωπαϊκές και διεθνείς νομολογιακές και νομοθετικές εξελίξεις, αναλύει σε 1391 σελίδες και σε χιλιάδες παραπομπές την αντίστοιχη νομολογία και βιβλιογραφία, που περιβάλλουν το σύγχρονο συμβατικό ασφαλιστικό δίκαιο.



Το έργο απαρτίζεται από έξι τμήματα:
1. Την γενική εισαγωγή στο θεσμικό πλαίσιο της ιδιωτικής ασφάλισης, που περιέχει και ειδικά θέματα ανταγωνισμού, αντασφάλισης, σχέσης με την κοινωνική ασφάλιση,
2. το γενικό μέρος του δικαίου της ασφαλιστικής σύμβασης, το κοινό δίκαιο για όλα τα είδη ασφάλισης,
3. την ασφάλιση πραγμάτων/ αγαθών,
4. την ασφάλιση αστικής ευθύνης,
5. την θαλάσσια και αεροπορική ασφάλιση και
6. την ασφάλιση προσώπων.



Αναλύεται εξαντλητικά η διείσδυση του δικαίου και των αρχών της προστασίας του καταναλωτή και των προσωπικών δεδομένων του ασφαλισμένου στο συμβατικό ασφαλιστικό δίκαιο, συμπεριλαμβανομένων των αρχών της ισότητας, ενώ παράλληλα αναλύεται το ελληνικό και διεθνές δίκαιο των εμπορικών και μεγάλων ασφαλιστικών κινδύνων, καθώς και το δίκαιο των επενδυτικών προϊόντων που βασίζονται σε ασφαλιστική σύμβαση.

Σημαντικό χαρακτηριστικό του έργου είναι ότι περιλαμβάνει δεκάδες θέσεις σε κρίσιμα θέματα του ασφαλιστικού δικαίου, στα οποία δεν είχε πάρει θέση το ελληνικό ασφαλιστικό δίκαιο μέχρι σήμερα.
Τίτλος βιβλίου:Συμβατικό ασφαλιστικό δίκαιο
Υπότιτλος βιβλίου:Γενική εισαγωγή στο θεσμικό πλαίσιο - Γενικός μέρος του δικαίου της ασφαλιστικής σύμβασης - Ειδικό μέρος του δικαίου της ασφαλιστικής σύμβασης (ασφάλιση πραγμάτων και λοιπών αγαθών, η ασφάλιση αστικής ευθύνης, θαλάσσια και αεροπορική ασφάλιση, ασφάλιση προσώπων)
Εκδότης:Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Συντελεστές βιβλίου:Ρόκας, Ιωάννης Κ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789605684938
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2016
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες