Τρεις γκινέες

Εκδότης:
Μπαρμπουνάκης Χ.
Έτος:
2017
ISBN:
9789602672198
Σελίδες:
274
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Τρεις γκινέες
Τιμή εκδότη:€14,84
Η τιμή μας: €14,10
στο καλάθι
Τρεις γκινέες
Όσοι πίστευαν ότι η Βιρτζίνια Γούλφ ήταν πολύ απορροφημένη από την τέχνη της για να ασχοληθεί με ότι συνέβαινε γύρω της θα εκπλαγούν απ’ αυτή την πνευματώδη, διαυγή και εκλεπτυσμένη πολεμική που τόσο έξοχα πραγματεύεται την υπόθεση της ισότητας και της απελευθέρωσης των γυναικών. Οι "Τρεις γκινέες" είναι μια εξαιρετικά εύστοχη εναρκτήρια βολή στη μάχη που μαίνεται ως τις μέρες μας.

Με τις "Τρεις γκινέες" η Βιρτζίνια Γουλφ προσπαθεί ν’ απαντήσει στο ερώτημα "πως κατά τη γνώμη σας μπορούμε ν’ αποφύγουμε τον πόλεμο" που την απευθύνει με μία επιστολή μια γνωστή προσωπικότητα του νομικού κόσμου μ’ ενεργό συμμετοχή στην πολιτική και κοινωνική ζωή.
Παίρνοντας αφορμή από το γεγονός ότι για πρώτη φορά ένας άντρας ρωτά μια γυναίκα για κάτι που θεωρείται αποκλειστικά δικό του πεδίο δράσης, εξετάζει τη θέση της γυναίκας στη κοινωνία. Δίχως μόρφωση, κλεισμένη στο σπίτι, αποκλεισμένη από κάθε επαγγελματική δραστηριότητα κι από την κοινωνική ζωή, οικονομικά εξαρτημένη από τον πατέρα, τον αδελφό ή τον σύζυγο, πως μπορεί να συμβάλλει η γυναίκα στην αποφυγή του πολέμου;

Αντικειμενικά και μεθοδικά η Βιρτζίνια Γούλφ κάνει μια οξεία κριτική της κοινωνικής πραγματικότητας με σοβαρότητα και χιούμορ, ευαισθησία και καυστικότητα.
Τίτλος βιβλίου:Τρεις γκινέες
Τίτλος πρωτότυπου:Three Guineas
Εκδότης:Μπαρμπουνάκης Χ.
Συντελεστές βιβλίου:Woolf, Virginia, 1882-1941 (Συγγραφέας)
Αναγνωστοπούλου - Πισσαλίδου Μυρτώ (Μεταφραστής)
ISBN:9789602672198
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2017
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Δοκίμιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες