Πρόοδος: Δέκα λόγοι να ανυπομονούμε για το μέλλον

Εκδότης:
Εκδόσεις Παπαδόπουλος
Έτος:
2017
ISBN:
9789605697273
Σελίδες:
272
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Πρόοδος: Δέκα λόγοι να ανυπομονούμε για το μέλλον
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Πρόοδος: Δέκα λόγοι να ανυπομονούμε για το μέλλον
Πολλοί άνθρωποι έχουν την πεποίθηση ότι τα πράγµατα οδεύουν στις µέρες µας προς το χειρότερο και αναπολούν τις "παλιές καλές µέρες". H αντικειµενικά µετρήσιµη πραγµατικότητα όµως, καταδεικνύει πως η ανθρωπότητα κινείται µε σταθερά βήµατα µε κατεύθυνση την πρόοδο. Σε αντίθεση µε όσα πιστεύουµε, βρισκόµαστε συνολικά σε πολύ καλύτερη µοίρα από ό,τι πενήντα ή εκατό χρόνια πριν. Ζητήµατα όπως η περίθαλψη και το προσδόκιµο ζωής, η πρόσβαση σε πόσιµο νερό, η καταπολέµηση της βίας, η ισότητα των φύλων και των ευκαιριών, η ελευθερία, το περιβάλλον, είναι ζητήµατα που έχουν απασχολήσει τις κοινωνίες και για τα οποία µπορούµε, µε στοιχεία, να ισχυριστούµε πως έχει συντελεστεί σηµαντική πρόοδος σε σχέση µε το παρελθόν.

Εξετάζοντας επίσηµα στατιστικά στοιχεία παρµένα από τα Ηνωµένα Έθνη, την Παγκόσµια Τράπεζα και την Παγκόσµια Οργάνωση Υγείας, ο Johan Norberg διερευνά το πού έχουµε φθάσει σήµερα ως προς την αντιµετώπιση των ζητηµάτων που καθορίζουν την πρόοδο του είδους µας. Μολονότι απέχουµε από την επίλυση όλων µας των προβληµάτων, σήµερα πλησιάζουµε στο να έχουµε σαφή ιδέα για τις ενδεχόµενες λύσεις και να γνωρίζουµε προς ποια κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθούµε, αν θέλουµε να δούµε αυτή την πρόοδο να συνεχίζεται.

Χρήσιµο, εµψυχωτικό, εύστοχο και κάθε άλλο παρά απλουστευτικό, το βιβλίο αυτό αποτελεί µια ρεαλιστική έκκληση αισιοδοξίας βασισµένη σε πραγµατικά δεδοµένα, µέσα στον καταστροφολογικό και µάλλον απαισιόδοξο κόσµο µας.
Τίτλος βιβλίου:Πρόοδος: Δέκα λόγοι να ανυπομονούμε για το μέλλον
Εκδότης:Εκδόσεις Παπαδόπουλος
Συντελεστές βιβλίου:Norberg, Johan (Συγγραφέας)
Βογιατζής, Γιάννης (Μεταφραστής)
ISBN:9789605697273
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2017
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες