Οικονομική φυσικών πόρων και περιβάλλοντος

Εκδότης:
Δίσιγμα
Έτος:
2016
ISBN:
9789609495844
Σελίδες:
816
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Οικονομική φυσικών πόρων και περιβάλλοντος
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Οικονομική φυσικών πόρων και περιβάλλοντος
Σκοπός του βιβλίου αυτού είναι να προσεγγίσει την Οικονομική Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος μέσω ενός εφαρμοσμένου μεθοδολογικού πλαισίου ανάλυσης ικανού να χρησιμοποιηθεί για επίλυση των πραγματικών περιβαλλοντικών προβλημάτων.

Με παραδείγματα, μελέτες περίπτωσης, και ασκήσεις, το παρόν βιβλίο αποτελούμενο από δεκατέσσερα κεφάλαια και διαρθρώνεται σε τρία μέρη.

Το πρώτο μέρος αποτελείται από τρία κεφάλαια.
- Στα δύο πρώτα κεφάλαια παρουσιάζονται οι εισαγωγικές έννοιες και ορολογίες καθώς και το υπόβαθρο των ποσοτικών μεθόδων που θεωρούνται απαραίτητα στην προσπάθεια κατανόησης των θεμάτων που θα αναλυθούν.
- Το τρίτο κεφάλαιο παρουσιάζει τις αρχές της Οικονομικής θεωρίας και πως αυτές υπεισέρχονται στο περιβάλλον δημιουργώντας τον τομέα της Οικονομικής Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος.
- Το δεύτερο μέρος αποτελείται από εφτά κεφάλαια στα οποία παρέχεται η θεωρητική θεμελίωση της Οικονομικής Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος αναλύοντας διεξοδικά, τις αλληλεπιδράσεις του Περιβάλλοντος με την Οικονομία και την Κοινωνία, καθώς και το ρόλο της Αειφόρου Ανάπτυξης. Στα πλαίσια της ανάλυσης αυτής εξετάζονται το μεθοδολογικό περίγραμμα και οι ειδικές μέθοδοι οικονομικής αποτίμησης περιβαλλοντικών αγαθών με στόχο τον προσδιορισμό του άριστου επιπέδου προστασίας του περιβάλλοντος. Οι θεματικές αυτές συνοδεύονται επίσης με παρουσίαση, ανάλυση και σύγκριση των οικονομικών και διοικητικών εργαλείων άσκησης περιβαλλοντικής πολιτικής. Επιπλέον εξετάζεται η άριστη διαχείριση των φυσικών πόρων με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Έχοντας δημιουργήσει το απαραίτητο θεωρητικό υπόβαθρο, στο τρίτο μέρος και στα τελευταία τέσσερα κεφάλαια παρουσιάζεται η σύγχρονη διάσταση των περιβαλλοντικών προβλημάτων και αναλύεται τόσο η διάστασή τους όσο και το πως αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν μέσω μιας αποτελεσματικής διαχείρισης.
Τίτλος βιβλίου:Οικονομική φυσικών πόρων και περιβάλλοντος
Εκδότης:Δίσιγμα
Συντελεστές βιβλίου:Χάλκος, Γεώργιος Ε. (Συγγραφέας)
ISBN:9789609495844
Στοιχεία έκδοσης:Νοέμβριος 2016
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικολογία-Περιβάλλον
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες