Προκολομβιανοί πολιτισμοί και Αρχαία Ελλάδα (Αν)ομοιότητες

Συγκριτική μελέτη για το Πόπολ Βουχ
Εκδότης:
Bookstars - Γιωγγαράς
Έτος:
2017
ISBN:
9789605712440
Σελίδες:
380
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Προκολομβιανοί πολιτισμοί και Αρχαία Ελλάδα (Αν)ομοιότητες
Τιμή εκδότη:€17,00
Η τιμή μας: €15,30
Προκολομβιανοί πολιτισμοί και Αρχαία Ελλάδα (Αν)ομοιότητες
Σπάνια κληρονομιά της ιθαγενούς σκέψης, το Πόπολ Βου(χ) -η "Βίβλος" των Μάγια της ορεινής Γουατεμάλας-, περιγράφει με μαγικό-ρεαλιστικό τρόπο τη θεογονία, την κοσμογονία, τη μυθολογία, τις τελετουργίες και τις κοινωνικές δομές ενός μυστηριώδους κι ελκυστικού πολιτισμού 5.000 ετών, που συνεχίζει να επιβιώνει -έστω και με έντονες ισπανικές επιρροές- στη σύγχρονη Μέση Αμερική.
Βασισμένο στα αρχαία ινδιάνικα επικολυρικά κείμενα στη γλώσσα k'i-tz?, στα ισπανικά σχόλια που συνοδεύουν τη μετάφραση του Δομινικανού μοναχού Francisco de Xim?nez από το 18ο αι. και σε σύγχρονες αποδόσεις των ιθαγενών.

-Eισαγωγικό σημείωμα του Ηλία Ταμπουράκη στο IV Πολυεθνικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ της UNESCO: "Συγκριτική μυθολογία της Λατινικής Αμερικής και της Ελλάδας"
- Eθνολογικές και γλωσσολογικές επεξηγήσεις
- Αναφορά στο ζωδιακό κύκλο, στις προφητείες των ιερέων, στην αρχαιοαστρονομία, αλλά και στην γαστρονομία και στην ερωτική ζωή των Μάγια...
"Πρώτη Ελληνική έκδοση του 21ου αιώνα: Μύθοι της Ιθαγενούς Αμερικής και της Ελλάδας. Παράλληλες θεωρήσεις μίας κοσμοθεωρίας παγκόσμιας, αλλά όχι παγκοσμιοποιημένης. Η πολύπλευρη περιπέτεια προς την αναγέννηση της Ανθρωπότητας."
Ιωάννης Μαρωνίτης
Πρόεδρος Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων & μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων.
Τίτλος βιβλίου:Προκολομβιανοί πολιτισμοί και Αρχαία Ελλάδα (Αν)ομοιότητες
Υπότιτλος βιβλίου:Συγκριτική μελέτη για το Πόπολ Βουχ
Εκδότης:Bookstars - Γιωγγαράς
Συντελεστές βιβλίου:Ταμπουράκης, Ηλίας (Συγγραφέας)
ISBN:9789605712440
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2017
Κατηγορίες:Ιστορία
Ιστορία > Παγκόσμια Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες