Η συλλογή των 49 στο σφυρί

Εκδότης:
Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός
Έτος:
2017
ISBN:
9789600118506
Σελίδες:
281
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η συλλογή των 49 στο σφυρί
Τιμή εκδότη:€14,00
Η τιμή μας: €12,60
στο καλάθι
Η συλλογή των 49 στο σφυρί
Η "Συλλογή των 49 στο σφυρί" είναι ένα έργο περίπλοκο, μια αναζήτηση χωρίς τέλος. Μέσα στις σελίδες αυτού του βιβλίου εκτυλίσσεται το δράμα της ιστορίας και της καθημερινότητας. Η ηρωίδα, μπροστά στον κόσμο του αμερικανικού ονείρου, έχει να απαντήσει σε μια σειρά από αινίγματα και γρίφους. Η μεταμόρφωσή της από τυπική μικροαστή νοικοκυρά (επίδειξη, ταπεργουέαρ, ψώνια, μαγείρεμα, τηλεόραση, πλήξη, συμβατικός γάμος, ψυχανάλυση) σε ευαίσθητο αποδέκτη και αποκρυπτογράφο μηνυμάτων, συμβόλων, κωδίκων και αμφίσημων ενδείξεων, έχει ως αφορμή την εντολή που παίρνει από ένα δικηγορικό γραφείο να εκτελέσει τη διαθήκη του πρώην εραστή της.


Η Οιδίπα, μια τυπική Αμερικανίδα μικροαστή νοικοκυρά, επιστρέφοντας από μια επίδειξη τάπερ πληροφορείται πως έχει οριστεί εκτελέστρια της κληρονομιάς ενός πάμπλουτου παλιού εραστή της. Αυτό γίνεται αφορμή να φύγει από τον κλειστό της κόσμο και να αρχίσει να περιπλανιέται σε μια άλλη κρυφή, μυστηριώδη Αμερική. Ένα παράξενο σύμβολο την φέρνει σε επαφή με το περιθωριακό, παράνομο δίκτυο επικοινωνίας Τρίστερο. Προσπαθώντας να μάθει περισσότερα για αυτό μπλέκει σε έναν λαβύρινθο σκοτεινών υπαινιγμών, ατεκμηρίωτων στοιχείων και μυστικών οργανώσεων που δρουν αιώνες. Όσο συλλέγει πληροφορίες, τόσο αναστατώνεται η ζωή η δική της και των γύρω της, τόσο μεγαλώνουν οι φόβοι της, τόσο πυκνώνει το μυστήριο.


"Ένα από τα 100 καλύτερα μυθιστορήματα του 20ού αιώνα", σύμφωνα με το Time Magazine, "μια συναρπαστική συνάντηση με την Αμερική", κατά τους New York Τimes. Η καλύτερη πρώτη γνωριμία με τον Πίντσον μια και τα προβλήματα που θίγει, τα ερωτήματα που θέτει και ο τρόπος που τα προσεγγίζει αφορούν κάθε άνθρωπο σε κάθε κοινωνία.

"Ένα εκρηκτικό μείγμα ποπ κουλτούρας και επιδεικτικής λογιοσύνης", όπως τονίζει ο μεταφραστής του, Δημήτρης Δημηρούλης, "που προσφέρει μια διαφορετική σύλληψη του κόσμου σ' ένα αφηγηματικό ιδίωμα που ανατρέπει τις συμβατικές παραστάσεις για την ιστορία, την κοινωνία, τον άνθρωπο και, κυρίως, για τη λογοτεχνία".
Τίτλος βιβλίου:Η συλλογή των 49 στο σφυρί
Τίτλος πρωτότυπου:The Crying of Lot 49
Εκδότης:Gutenberg - Γιώργος & Κώστας Δαρδανός
Συντελεστές βιβλίου:Pynchon, Thomas, 1937- (Συγγραφέας)
Δημητρούλης, Δημήτρης (Μεταφραστής)
ISBN:9789600118506
Σειρά εκδότη:Aldina
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2017
Σημείωση:Επανέκδοση: "Ύψιλον", 1986.
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες